Guvernul anunţă că va promova OU privind pensiile militare până la începutul sesiunii parlamentare

Guvernul va elabora şi promova o ordonanţă de urgenţă privind pensiile militare până la începutul sesiunii parlamentare, a declarat, miercuri seara, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.

41 afișări
Imaginea articolului Guvernul anunţă că va promova OU privind pensiile militare până la începutul sesiunii parlamentare

Guvernul anunţă că va promova OU privind pensiile militare până la începutul sesiunii parlamentare (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Parlamentul va relua lucrările marţi, 1 februarie.

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Guvernul intenţionează să se reunească în şedinţă specială, pentru a aproba această ordonanţă de urgenţă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, după o întâlnire cu premierul Emil Boc, ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul de Interne, Traian Igaş, şi directorii serviciilor de informaţii, că, urmare a deciziei ICCJ, HG 735/2010, care cuprinde normele de aplicare a Legii 119/2010, se suspendă. El a menţionat însă că Legea 119/2010, pe baza căreia se recalculează pensiile, rămâne în vigoare.

Şeful statului a explicat că pensiile recalculate în baza Legii 119 sunt valabile şi că va fi emisă o nouă hotărâre de Guvern pentru metodologia de aplicare a legii. Băsescu a precizat că noua HG de aplicare a Legii 119 va ţine cont de elementele invalidate de instanţele judecătoreşti, urmând să stabilească un nou mecanism de strângere a datelor, astfel încât responsabilitatea dovedirii contribuţiilor la pensii şi vechimii să o aibă autorităţile.

Membrii coaliţiei de guvernământ au decis, luni, ca Executivul să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care se va prelungi termenul de recalculare a pensiilor militarilor până la 31 decembrie 2011, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul UDMR Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici