Guvernul anunţă ordonanţele pe care vrea să le adopte în vacanţa parlamentară din ianuarie 2015

Guvernul a elaborat deja un proiect de lege prin care anunţă că, în vacanţa parlamentară din ianuarie, vrea să adopte ordonanţe în domeniile finanţe publice, economie, sănătate, muncă, protecţie socială, fonduri UE, justiţie şi transporturi, alte sugestii fiind aşteptate doar până pe 12 noiembrie.

286 afișări
Imaginea articolului Guvernul anunţă ordonanţele pe care vrea să le adopte în vacanţa parlamentară din ianuarie 2015

Guvernul anunţă ordonanţele pe care vrea să le adopte în vacanţa parlamentară din ianuarie 2015 (Imagine: www.gov.ro)

Printre aceste ordonanţe sunt menţionate acte pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, completarea procedurilor de exercitare a drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar al statului la Transelectrica şi Transgaz, întărirea disciplinei financiare în unele companii de stat, supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar naţional, redresarea şi rezoluţia instituţiilor de credit şi a firmelor de investiţii, schemele de garantare a depozitelor, modificarea sistemului de achiziţii publice, modificarea Legii organizării şi funcţionării statisticii oficiale, modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, reorganizarea activităţii de plată a beneficiilor de asistenţă socială, precum şi a activităţii de inspecţie socială, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap.

Alte ordonanţe menţionate sunt cele pentru pregătirea şi implementarea Fondurilor Europene Structurale şi de Investiţii 2014-2020, statutul personalului de probaţiune, modificarea Legii privind gestionarea siguranţei circulaţiei pe infrastructura rutieră, modificarea Ordonanţei privind înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti, măsuri pentru aprobarea Master Planului General de Transport în vederea îndeplinirii condiţionalităţii ex-ante necesare aprobării de către Comisia Europeană a fondurilor structurale pentru infrastructura de transport, măsuri pentru dezvoltarea transportului intermodal în România necesare în vederea accesării de fonduri structurale în perioada de programare 2014-2020, înfiinţarea Autorităţii de Reformă Feroviară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici