Guvernul ar putea adopta o Ordonanţă ca să poată plăti salariile din ministere. Cine va avea drept de semnătură în locul miniştrilor

Executivul ar putea adopta, în şedinţa de joi, o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului administrativ, prin care secretarii generali din ministere să poată semna state de plată şi facturi, au declarat surse oficiale, pentru MEDIAFAX.

2436 afișări
Imaginea articolului Guvernul ar putea adopta o Ordonanţă ca să poată plăti salariile din ministere. Cine va avea drept de semnătură în locul miniştrilor

Guvernul ar putea adopta, joi, o OUG pentru modificarea Codului administrativ

Secretarii generali vor avea acest drept de semnătură, ca ordonatori de credite, au explicat sursele citate.

Aproape 4.200 de angajaţi din Ministerul Mediului şi agenţiile care ţin de această instituţie, precum şi aproximativ 200 de angajaţi de la Energie nu şi-au primit, marţi, salariile. Potrivit surselor MEDIAFAX, situaţia a apărut în urma demisiei celor doi miniştri.

La finalul lunii august, ministrii Mediului şi ai Energiei, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton, au demisionat din funcţii după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă din coalişie de guvernare.

Referitor la subiect, ministrul Muncii Marius Budăi a declarat, miercuri, la Parlament, că se va găsi o soluţie pentru ca angajaţii de la Mediu şi Energie să primească salariile.

Aceeaşi problemă ar putea apărea la Interne, Budăi afirmând: „Trebuie găsită soluţie”.

Ultima modificare a Codului administrativ a fost făcută de Guvern pe data de 3 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici