Guvernul ar putea modifica prin Ordonanţă de Urgenţă Legea ANI

Premierul Emil Boc a spus, vineri, la Râmnicu Vâlcea, că Guvernul ar putea modifica prin Ordonanţă de Urgenţă Legea ANI, după ce Curtea Constituţională va redacta motivarea deciziei de a declara neconstituţionale mai multe articole din Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei.

20 afișări
Imaginea articolului Guvernul ar putea modifica prin Ordonanţă de Urgenţă Legea ANI

Guvernul ar putea modifica prin Ordonanţă de Urgenţă Legea ANI (Imagine: Cătălina Filip/ Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a afirmat că Guvernul are "pârghii" pentru a face ca "Legea ANI să funcţioneze ca şi până acum".

"Aşteptăm redactarea motivării Curţii Constituţionale să vedem ce modalitate vom aborda pentru ca Agenţia Naţională de Integritate să funcţioneze ca şi până acum. Interesul României ca ţară este să ieşim din acea monitorizare pe Justiţie pe care o avem de la Uniunea Europeană şi atunci, împreună cu parlamentarii de la putere şi cei ai opoziţiei, vom căuta soluţii ca ANI să funcţioneze ca şi până acum. În ultimă instanţă, Guvernul are ca pârghii şi emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă în acest sens", a declarat Emil Boc.

Surse oficiale declarau pentru MEDIAFAX că Guvernul analizează varianta promovării unei Ordonanţe de Urgenţă care să permită Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) să funcţioneze în continuare conform cerinţelor UE, pe baza motivării deciziei CC, dacă nu vor fi identificate alte soluţii legale.

O altă variantă analizată de Executiv este de a realiza o "mediere" între comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi reprezentanţi ai Guvernului, astfel încât să fie identificată o soluţie optimă de operaţionalizare a ANI, au adăugat sursele.

"În aceste condiţii, ori Parlamentul va reglementa situaţia în regim de urgenţă, ori se va apela la ordonanţă de urgenţă", au arătat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici