Guvernul, atenţionat că legile asumării conţin dezacorduri şi texte ilogice

Consiliul Legislativ a transmis Guvernului avize cu aproape 50 de pagini în care atenţionează că cele trei legi pregătite pentru asumarea răspunderii conţin numeroase dezacorduri gramaticale, articole eronat indicate şi denumiri greşite de instituţii, recomandând reanalizarea mai atentă a textelor.

21 afișări
Imaginea articolului Guvernul, atenţionat că legile asumării conţin dezacorduri şi texte ilogice

Guvernul, atenţionat că legile asumării conţin dezacorduri şi texte ilogice (Imagine: Mediafax Foto)

În documentele transmise Executivului, Consiliul Legislativ atenţionează că proiectele de legi fac referire la articole şi anexe care lipsesc însă efectiv din text, că denumirile unor agenţii guvernamentale sunt greşite şi că actele normative includ formulări ilogice.

"În proiect se face trimitere la anexa nr 3, deşi proiectul include doar două anexe", este una dintre observaţiile Consiliului în cazul legii de reorganizare a agenţiilor.

Consiliul mai atenţionează că textele fac trimitere la alte alineate decât cele corespunzătoare, că anii indicaţi pentru adoptarea unor legi mai vechi sunt greşiţi şi că în proiecte se regăsesc norme care fac referire la articole ce nu au absolut nicio legătură cu dispoziţiile invocate.

"Semnalăm numeroasele norme de trimitere greşite întâlnite, ceea ce impune o reanalizare mai atentă a textelor", transmite instituţia.

O altă atenţionare transmisă Guvernului se referă la angajaţii cărora le sunt aplicate prevederile legii de salarizare unitară, cu semnalarea că au fost uitate diferite instituţii care au încadraţi funcţionari publici, printre care chiar şi Consiliul Legislativ.

Proiectele de legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public au fost transmise, luni, Parlamentului de către Guvern, în vederea asumării răspunderii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici