Guvernul Cîţu a aprobat prima rectificare bugetară. Cine primeşte mai mulţi bani

Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi prima rectificare bugetară a anului, bazată pe o creştere a PIB de 7%, de la 4,3% estimată la începutul anului, precum şi pe un deficit bugetar de 7,13% din PIB, în scădere uşoară faţă de începutul anului, a anunţat premierul Florin Cîţu.

7409 afișări
Imaginea articolului Guvernul Cîţu a aprobat prima rectificare bugetară. Cine primeşte mai mulţi bani

Guvernul Cîţu a aprobat prima rectificare bugetară. Cine primeşte mai mulţi bani

Veniturile bugetului cresc cu 15,5 miliarde lei iar cheltuielile cu 18,77 miliarde lei.

Pe ministere, bugetul Ministerului Sănătăţii creşte cu 3,7 miliarrde lei, Ministerul Dezvoltării primeşte în plus 2,3 miliarde lei, Ministrul Investiţiilor are un plus de 760 de milioane de lei, iar Ministerul Transporturilor 660 de milioane de lei, a precizat Cîţu.

Premierul a justificat creşterea sumelor alocate la fondul de rezervă al Guvernului prin solicitările primite pentru remedierea inundaţiilor şi altor calamităţi, în valoare de circa 1 miliard de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici