Guvernul îl numeşte prefect în Gorj pe Claudiu Teodorescu. Octavian Lupulescu, propus de PNL Gorj ca prefect, a fost numit la Autoritatea de Cetăţenie

Liviu Andrei, singurul prefect din ţară pe care Guvernul nu l-a schimbat după instalarea noului Guvern, a fost retras în final de la conducerea Prefecturii Gorj şi înlocuit cu Ion Claudiu Teodorescu, prin hotărâre aprobată de Executiv.

766 afișări
Imaginea articolului Guvernul îl numeşte prefect în Gorj pe Claudiu Teodorescu. Octavian Lupulescu, propus de PNL Gorj ca prefect, a fost numit la Autoritatea de Cetăţenie

Liviu Andrei (Imagine: Gigi Ciuncanu/Arhiva Mediafax Fotyo)

Presa locală precizează că noul prefect a fost expert parlamentar şi şeful cabinetului parlamentar al lui Victor Ponta, în perioada în care actualul premier activa ca deputat.

În urmă cu două luni, liderul PNL Gorj a declarat MEDIAFAX că a solicitat Guvernului schimbarea din funcţie a lui Liviu Andrei din postul de prefect al judeţului, pe motiv că acesta a fost menţinut pe post din vechea guvernare democrat-liberală.

PNL Gorj l-a propus atunci în postul de prefect al judeţului pe Octavian Lupulescu, fost ofiţer SPP şi fost şef al Detaşamentului de Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ Gorj, pensionat de aproximativ un an.

Octavian Lupulescu a fost însă numit de premierul Ponta în postul de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, cu rang de subsecretar de stat, iar ca prefect a fost desemnat Claudiu Teodorescu.

Prefectul Liviu Andrei este singurul din ţară pe care Guvernul nu l-a schimbat după instalarea noului cabinet condus de Victor Ponta.

Premierul este şi deputat de Gorj şi prima vizită în ţară după instalarea în funcţie a făcut-o la Târgu Jiu, ocazie cu care l-a asigurat pe prefect că nu va fi schimbat din funcţie şi că trebuie să se ocupe de buna organizare a alegerilor locale.

Liviu Andrei a fost prim-vicepreşedinte al PDL Gorj, iar din 2009 s-a autosuspendat din partid, după ce a devenit subprefect şi, apoi, prefect al judeţului. El este finul primarului reales al oraşului Rovinari, Dorin Filip, fost prim-vicepreşedinte al PDL Gorj până la începutul campaniei electorale, când a părăsit partidul şi s-a înscris la PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici