Guvernul modifică prin OUG aparatul propriu de funcţionare

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care prevede modificări administrative la nivelul aparatului central al Guvernului şi al ministerelor, mai multe instituţii trecând în coordonarea premierului, în timp ce Secretariatul General al Guvernului şi Cancelaria premierului vor fi reorganizate.

465 afișări
Imaginea articolului Guvernul modifică prin OUG aparatul propriu de funcţionare

Guvernul modifică prin OUG aparatul propriu de funcţionare

"Prin actul normativ se creează cadrul legal pentru reorganizarea Cancelariei prim-ministrului şi a Secretariatul General al Guvernului (SGG), măsură subscrisă priorităţilor Programului de guvernare, şi anume, îmbunătăţirea eficienţei administraţiei publice, cu accent pe reforma Centrului Guvernului. Cele două structuri vor avea roluri mai bine definite şi delimitate, în sensul că SGG va asigura secretariatul tehnic/administrativ al Guvernului, în vreme ce, Cancelaria va avea rol de coordonare strategică", se arată, miercuri, într-un comunicat de presă al Executivului.

De asemenea, în document se spune că "exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar unic al statului român la Companiei Naţionale <<Loteria Română>> cad în sarcina Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri", iar reprezentanţii statului în adunarea generală a acţionarilor vor fi numiţi prin ordin al ministrului Economiei.

Anterior acestei decizii, Compania Naţională “Loteria Română” se află în subordinea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc(ONJN).

Modificarea legislativă este justificată de Guvern prin necesitatea separării rolului de reglementare, al ONJN, de cel de jucător în piaţă, al “Loteriei Române”, conform recomandărilor Comisiei Europene.

Ordonanţa de urgenţă mai prevede că trec în coordonarea prim-ministrului, prin intermediul Cancelariei, următoarele instituţii publice: Agenţia Naţională Anti-Doping, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, Agenţia Naţională pentru Romi, Agenţia pentru Agenda Digitală a României, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Institutul Naţional de Statistică, Oficiul Naţional de prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Secretariatul de Stat pentru Culte, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc şi Laboratorul de control doping.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici