Guvernul tehnocrat Ion Chicu a fost învestit în funcţie la Chişinău: „Primordială este reforma Justiţiei”

Guvernul de la Chişinău, condus de Ion Chicu, consilier al preşedintelui Igor Dodon, a fost învestit în funcţie, obţinând joi sprijinul a 62 de deputaţi din PSRM şi PDM, informează site-ul de ştiri Unimedia.

1898 afișări
Imaginea articolului Guvernul tehnocrat Ion Chicu a fost învestit în funcţie la Chişinău: „Primordială este reforma Justiţiei”

Noul Guvern de la Chişinău, condus de Ion Chicu, a fost învestit în funcţie cu ajutorul PSRM şi PDM

Ion Chicu are 47 de ani şi s-a născut în satul Pârjolteni, raionul Călăraşi. Până în momentul preluării şefiei Executivului, Chicu ocupa funcţia de consilier al preşedintelui Republicii Moldova. Anterior, acesta a fost ministru al Finanţelor, în perioada 10 decembrie 2018 -8 iunie 2019, în guvernul Filip, iar între ianuarie-decembrie 2018 a fost secretar general de stat în acelaşi minister. În 2006 acesta a fost viceministru al Finanţelor în guvernele lui Vasile Tarlev şi Zinaida Greceanîi.

După ce a fost votat de Parlament, Ion Chicu spune că este gata să rezolve actualele probleme, iar primordial este reforma Justiţiei. Noul prim-ministru desemnat afirmă că trebuie de refăcut proiectul şi trimis din nou spre avizare la Comisia de la Veneţia.

Guvernul tehnocrat propus, dar şi programul pe care l-am elaborat în scurt timp, care vizează probleme critice în ţara noastră, a fost votat. Echipa care a fost prezentată este gata să înceapă lucru. Suntem în prag de iarnă, avem pregătit politici bugetar fiscale. Avem de elaborat, consultat şi convins Parlamentul să voteze bugetele anuale şi acolo vrem să reuşim să includem mijloace eficiente. Am prezentat un program, care are două comportamente principale. Obiective imediate. Aceste acţiuni le vom întreprinde funcţionalitatea autorităţilor publice locale. Această funcţionalitate este afectată. Vom încerca să asiguram securitatea energetică a ţării. Vom promova iniţiativele pe diferite platforme, ca în scurt timp, ca oamenii care sunt vizaţi în aceste proiecte să poate beneficia”, afirmat noul premier.

Chicu a adăugat că elementul principal este reforma justiţiei „Noi suntem constânşi de timp, trebuie să ajustăm proiectul reformei Justiţiei, să considerăm recomandările şi să îl trimitem la Comisia de la Veneţia”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici