Guvernul va îngheţa punctul de amendă. Anunţul făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că Guvernul va îngheţa valoarea punctului de amendă pentru anul viitor, însă modul de calcul, care este raportat la salariul minim pe economie, trebuie schimbat, deoarece nu este o soluţie care să se poată aplica.

872 afișări
Imaginea articolului Guvernul va îngheţa punctul de amendă. Anunţul făcut de Ludovic Orban

Premierul Orban a anunţat că Guvernul va îngheţa punctul de amendă

„Am luat decizia să facem şi noi ceea ce au făcut Guvernele anterioare, dar cu siguranţă trebuie schimbat acest sistem. Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie şi în fiecare an, practic, nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creşterea salariului minim. Vom aplica şi noi această soluţie, să nu creştem punctul de amendă", a declarat Ludovic Orban, marţi, întrebat dacă punctul de amendă va fi crescut odată cu creşterea salariului minim.

Premierul a precizat că măsura se va aplica pentru anul viitor.

El a mai spus că relaţia între punctul de amendă şi salariul minim pe economie nu este o soluţie care să se poată aplica.

”Probabil trebuie calculat în alt mod”, a mai spus Orban.

Punctul de amendă are o valoare de 10% din valoarea salariului minim brut pe economie. Plafonarea la 145 de lei a punctului de amendă s-a produs în 2017 şi 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici