Haşotti: Chiuariu poate să activeze în continuare în grupul PNL, dar cred că nu în Comisia juridică

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat marţi că, din punctul său de vedere, senatorul Tudor Chiuariu, care a anunţat că s-a autosuspendat din PNL, poate să activeze în continuare în grupul parlamentar, dar că ar trebui să facă parte din altă comisie parlamentară decât cea juridică.

98 afișări
Imaginea articolului Haşotti: Chiuariu poate să activeze în continuare în grupul PNL, dar cred că nu în Comisia juridică

Tudor Chiuariu (Imagine: Theodor Pană/Mediafax Foto)

Haşotti a fost întrebat ce se va întâmpla cu senatorul Tudor Chiuariu, membru al Comisiei juridice din partea PNL, în condiţiile în care a anunţat că s-a autosuspendat din partid.

”E doar membru în Comisia juridică, a fost preşedinte, s-a retras din funcţia de preşedinte, a rămas membru. Va trebuie să fie o discuţie cu domnul Chiuariu, să vedem în ce măsură mai este sau nu mai este oportună prezenţa sa în Comisia juridică (...) Cred însă că domnul Chiuariu, fiind autosuspendat din PNL, din câte îmi spuneţi dumneavoastră, el îşi poate continua activitatea în grupul parlamentar PNL ca parlamentar independent şi să vedem în ce comisie îşi va desfăşura activitatea”, a răspuns liderul senatorilor PNL.

El a fost întrebat ce ar trebui să facă Tudor Chiuariu din punctul său de vedere.

”Eu cred, e o chestiune personală, grupul va hotărî chestiunea aceasta în mod cât se poate de firesc şi de democratic, eu cred că domnul Chiuariu trebuie să activeze ca parlamentar independent în grupul PNL, într-o altă comisie decât Comisia juridică”, a mai spus Haşotti.

Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, a decis să se autosuspende din Partidul Naţional Liberal până la clarificarea acuzaţiilor aduse împotriva sa în dosarul privind retrocedările ilegale, menţionând că face acest gest pentru a nu oferi prilejul unor atacuri la adresa PNL.

Fostul ministru al Justiţiei a primit trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ în dosarul "Poşta Română".

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă transmis săptămâna trecută agenţiei MEDIAFAX că Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici