Hava: Dincolo de arcul carpatic, se va băga mâna în sacul cu voturi pentru că aşa sunt obişnuiţi

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, duminică, la ieşirea de la urne, că se aşteaptă ca în zonele aflate "dincolo de arcul carpatic" "să se bage mâna în sacul cu voturi deoarece aşa sunt obişnuiţi cei care se află acolo la butoane" şi organizează alegerile.

124 afișări
Imaginea articolului Hava: Dincolo de arcul carpatic, se va băga mâna în sacul cu voturi pentru că aşa sunt obişnuiţi

Hava: Dincolo de arcul carpatic, se va băga mâna în sacul cu voturi pentru că aşa sunt obişnuiţi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Mircea Hava, care este şi vicepreşedinte al PDL Alba, a votat, duminică, la secţia de la Şcoala "Mihai Eminescu" din municipiu, unde a mers împreună cu soţia sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ieşirea de la urne, el a fost întrebat dacă se teme de o posibilă fraudare a alegerilor, spunând că scrutinul nu poate fi fraudat în Alba Iulia şi în judeţul Alba pentru că mereu a fost organizat corect, însă a adăugat că este sigur că în alte zone, aflate "dincolo de arcul carpatic", se va "băga mâna" în sacul cu voturi.

"Nu mă tem, pentru că nu este prima dată când organizăm, participăm la alegeri. Avem oameni foarte buni în secţii, nu se poate face nimic decât dacă cumva se schimbă sacii pe drum sau chestiuni de genul acesta. Dar asta sunt de domeniul imposibilului. Deci nu se poate frauda. Aici nu, în Alba Iulia şi în judeţul Alba, nu. Ei, în alte părţi, unde sunt alţii cei care organizează, care sunt la butoane, da. Acolo nu că mă tem, sunt sigur că se va băga mâna, cum s-a băgat tot timpul, în sacul cu voturi pentru că aşa sunt obişnuiţi. Acesta este modul lor de a fi", a spus Hava.

Întrebat de jurnalişti care sunt zonele în care se aşteaptă să se "bage mâna" în sacul cu voturi, Mircea Hava s-a rezumat să spună că aceste zone sunt "dincolo de arcul carpatic".

În altă ordine de idei, Mircea Hava, a spus că a votat pentru "un Parlament European cu oameni competenţi".

În Alba, peste 318.000 de alegători sunt aşteptaţi la urne, din care aproximativ 61.800 în municipiul Alba Iulia. În judeţ au fost amenajate 439 de secţii de votare, din 193 sunt în mediul urban.

Cele mai multe secţii de votare sunt în Alba Iulia (50), Aiud (24), Cugir (22) şi Sebeş (20), iar cei mai puţini alegători sunt înregistraţi în comuna Ceru Băcăinţi, unde sunt aşteptate să voteze 233 de persoane, în localitate fiind amenajată doar o secţie de votare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici