Henri Paul, de Ziua Franţei: Nu mai este timpul pentru sentimente echivoce, e momentul adevărului

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, a declarat, joi, la recepţia de Ziua Franţei, că valorile pe care le reprezintă Republica Franceză, Libertate, Egalitate şi Fraternitate sunt repere indispensabile, menţionând că "nu mai este timpul pentru sentimente echivoce".

301 afișări
Imaginea articolului Henri Paul, de Ziua Franţei: Nu mai este timpul pentru sentimente echivoce, e momentul adevărului

Henri Paul, de Ziua Franţei: Nu mai este timpul pentru sentimente echivoce, e momentul adevărului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Într-o lume care este zguduită de criză, de transformări sociale pe care ne este dificil să le înţelegem şi să le anticipăm, Franţa este un punct fix, care apără pretutindeni valori şi opinii. Este de altfel şi ceea ce am dorit să realizez aici, din poziţia mea, pe durata mandatului meu", a spus Henri Paul.

El a spus că în opinia sa este de datoria francezilor să fie sinceri. "Cred de fapt că este datoria noastră, a francezilor, de a avea o exprimare cinstită şi sinceră, corectă şi directă, şi de a acţiona pentru a-i ajuta pe toţi cei care luptă pentru dreptate", a spus el.

"Nu mai este timpul pentru sentimente echivoce, căci a venit momentul de a spune adevărul. Şi dacă popoarele se ridică astăzi, împotriva dictaturilor, este pentru că nevoia lor de dreptate nu este satisfacută, iar dacă discursuri xenofobe, naţionaliste sau populiste, se fac auzite pe ici pe colo, este pentru că avem o lipsă serioasă de repere. Dar şi pentru că avem nevoie cu toţii de solidaritate. În lumea de azi, valorile pe care le reprezintă Republica Franceză, Libertate, Egalitate şi chiar Fraternitate sunt cu certitudine nişte repere indispensabile", a mai spus Henri Paul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici