Henri Paul: România ar trebui să se orienteze spre un turism de calitate, nu de masă

Ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că România ar trebui să se orienteze către un turism de calitate, nu de masă, pentru a conserva mediul şi pentru a profita de floră şi de faună, care sunt cu adevărat excepţionale.

355 afișări
Imaginea articolului Henri Paul: România ar trebui să se orienteze spre un turism de calitate, nu de masă

Henri Paul: România ar trebui să se orienteze spre un turism de calitate, nu de masă (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

El spune că sunt multe locuri care îi plac în România.

"Am fost la Mamaia, ca toată lumea. Am fost, ca toată lumea, şi în Bucovina. Şi la Târgu-Jiu. Şi aproape în toate locurile turistice. Există un loc în care nu am fost şi mi-aş dori să merg: la Porţile de Fier. Sper că va fi într-o călătorie viitoare", a spus el.

Ambasadorul consideră că România ar trebui să se orienteze spre un turism de calitate, nu de masă.

"Dacă vreţi să vorbim despre potenţialul turismului românesc, ei bine, eu cred că România ar trebui să se orienteze spre un turism de calitate, nu spre un turism de masă. Pentru că trebuie foarte bine conservat mediul. România are un mediu particular, specific şi ar fi păcat să îl strice cu turismul de masă. Cred că ar trebui un turism de calitate, cu «case de oaspeţi», cu pensiuni, cu plimbări prin pădure, pentru a profita de floră şi de faună care sunt cu adevărat excepţionale. Şi trebuie evitată distrugerea acestora prin construirea de mari hoteluri foarte urâte, cum s-a întâmplat în anumite ţări", a spus el.

Ambasadorul mai spune că iubeşte enorm Bucureştiul.

"Am şi scris despre Bucureşti. Eu iubesc enorm Bucureştiul şi, de altfel, toţi prietenii pe care i-am invitat aici au avut aceeaşi părere", a mai spus el, adăugând că, după ce îşi va încheia mandatul va reveni în România dacă va fi invitat de către cei care îl apreciază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici