Horaţiu Anghelescu - fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, vizat de una din cele 27 de percheziţii făcute de poliţiştii din Buzău

Una dintre cele 27 de percheziţii făcute, joi dimineaţă, de poliţiştii din Buzău, într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 360.000 de lei, a avut loc la locuinţa fostului secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, Horaţiu Anghelescu, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

1222 afișări
Imaginea articolului Horaţiu Anghelescu - fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, vizat de una din cele 27 de percheziţii făcute de poliţiştii din Buzău

Una din cele 27 de percheziţii făcute de poliţiştii din Buzău este la locuinţa lui Horaţiu Anghelescu - fost secretar de stat în Guvernul Cioloş

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că una dintre cele 27 de percheziţii a avut loc la locuinţa fostului secretar de stat Horaţiu Anghelescu.

Conform aceloraşi surse, acesta va fi adus la audieri la sediul IPJ Buzău.

În ceea ce priveşte informaţiile potrivit cărora anchetatorii ar fi greşit adresa fostului secretar de stat Horaţiu Anghelescu şi ar fi percheziţionat o altă locuinţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Doiniţa Mihalache, a declarat că acestea nu sunt reale.

"Referitor la mandatele de percheziţie puse în aplicare în această dimineaţă de către poliţiştii buzoieni, care vizează persoane bănuite de evaziune fiscală şi informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la greşirea unei adrese, precizăm că pentru fiecare locaţie în parte există mandate de percheziţie, doar că adresele respective nu sunt individualizate din punct de vedere cadastral. Nu s-a greşit”, a spus Doiniţa Mihalache.

Poliţiştii din Buzău fac, joi dimineaţă, 27 de percheziţii domiciliare în judeţele Buzău, Vrancea, Suceava şi în municipiul Bucureşti, la administratori de firme suspectaţi de evaziune fiscală, valoarea prejudiciului depăşind 360.000 de lei.

Potrivit Poliţiei, patru administratori ai unor societăţi comerciale ar fi constituit, în perioada 2012 – 2014, un circuit infracţional pentru eludarea obligaţiilor fiscale, circuit care ar fi avut la bază un sistem financiar – bancar fraudulos.

Administratorii, prin acţiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor implicate în circuitul infracţional a mai multor achiziţii şi livrări de bunuri şi servicii, deducând ilegal TVA şi diminuând artificial impozititul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 360.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici