Hrebenciuc: Discuţiile cu PDL privind redistribuirea voturilor, neoficiale

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, luni, că a fost abordat de către reprezentanţi ai PDL, pe care nu i-a nominalizat, pe subiectul schimbării sistemului de redistribuire a voturilor, el precizând că discuţiile au fost neoficiale.

18 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Discuţiile cu PDL privind redistribuirea voturilor, neoficiale

Hrebenciuc: Discuţiile cu PDL privind redistribuirea voturilor, neoficiale (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă există discuţii între PSD şi PDL pe tema modificării legii electorale, în sensul schimbării actualului sistem de reditribuire a voturilor, Hrebenciuc a răspuns: "Nu. Absolut nimic, toate discuţiile au fost neoficiale, lumea ştiind că eu sunt un partizan al nemodificării manierei în care se face redistribuiea în momentul de faţă".

Hrebenciuc a admis, însă, că, dacă se schimbă sistemul de redistribuire a voturilor din actuala lege ectorală, PNL ar putea dispărea din Parlament.

El a arătat că PSD nu a fost de acord până acum cu o astfel de modificare şi şi-a manifestat încrederea că nici de acum încolo nu va fi de acord.

Hrebenciuc a evitat să precizeze cine au fost reprezentanţii PDL care l-au abordat pentru a discuta pe marginea schimbării sistemului de redistribuire a voturilor.

"Discuţii au avut loc şi anul trecut, şi acum, după alegeri. Am fost abordat pe acest subiect. În perioada când se discuta despre buget era această discuţie. E absolut neoficial. Ei (cei de la PDL, n.r.), ştiind că eu sunt cel care nu sunt de acord cu această modificare, m-au abordat în acest sens, dar nu a fost o chestiune oficială", a specifiat Hrebenciuc.

El a mai arătat că poziţia PDL este binecunoscută în acest sens, democrat-liberalii pronunţându-se pentru vot uninominal majoritar în două tururi. "Ori acest lucru este împotriva PNL", a spus Hrebenciuc despre solicitarea PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici