Hrebenciuc îl acuză pe Mitrea că la alegerile parlamentare din 2008 a făcut "blat" cu Băsescu

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că preşedintele Traian Băsescu ar fi făcut "blat" cu Miron Mitrea, în 2008, când acesta din urmă nu ar mai fi organizat, cu ocazia alegerilor parlamentare, numărătoarea paralelă la PSD.

20 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc îl acuză pe Mitrea că la alegerile parlamentare din 2008 a făcut "blat" cu Băsescu

Hrebenciuc îl acuză pe Mitrea că la alegerile parlamentare din 2008 a făcut "blat" cu Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Hrebenciuc l-a acuzat pe Mitrea de "trădare" a partidului.

Viorel Hrebenciuc a relatat că, la alegerile parlamentare din 2008, PSD stabilise să facă numărătoarea paralelă, pe care trebuia să o coordoneze Miron Mitrea, dar care i-ar fi anunţat pe liderii partidului, cu o zi înainte de scrutin, că nu mai poate face acest lucru.

"La mijloc a fost o trădare", a spus Hrebenciuc referindu-se la Miron Mitrea, adăugând că acest lucru poate însemna şi "posibilă fraudă electorală".

Hrebenciuc a dat ca argument faptul că, la închiderea urnelor, conform exit-poll-urilor, PSD ar fi obţinut cu 6 procente mai mult decât PDL, iar a doua zi dimineaţă această diferenţă "nu a mai existat".

Şi la mijlocul lunii octombrie, liderul deputaţilor PSD a declarat, tot într-o emisiune televizată, că Miron Mitrea este "unealta" PDL, iar Marian Oprişan, şeful filialei de care aparţine, ar trebui să ia atitudine în legătură cu declaraţiile recente ale senatorului, fiind singurul care-l poate sancţiona. Hrebenciuc se refrea la declaraţiile lui Mitrea potrivit cărora ar face parte dintr-un grup care l-ar controla pe preşedintele PSD.

De asemenea, Marian Vanghelie şi Viorel Hrebenciuc i-au transmis lui Miron Mitrea, într-o şedinţă a Biroului Permament al PSD, prin intermediul lui Marian Oprişan, că dacă nu renunţă la declaraţiile care afectează PSD va fi chemat la o "discuţie lămuritoare".

În replică, senatorul Miron Mitrea a susţinut, pe blogul personal, că nu este "omul" lui Traian Băsescu şi nici al lui Sorin Oprescu, subliniind că este PSD-ist şi va susţine candidatul partidului la Preşedinţie, chiar dacă "hrebenciucii se luptă din răsputeri" să-l dea afară din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici