Hrebenciuc, întrebat cui donează indemnizaţia: Sunt atâtea case de copii şi de amărâţi

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, miercuri, întrebat cui va dona indemnizaţia rezultată în timpul protestului parlamentar, că acest lucru nu ar fi o problemă, întrucât există "atâtea case de copii şi de amărâţi".

194 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc, întrebat cui donează indemnizaţia: Sunt atâtea case de copii şi de amărâţi

Sebastian Hrebenciuc (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

"Sunt atâtea case de copii şi de amărâţi, că asta nu e problemă", a spus Hrebenciuc.

El a spus că suma forfetară primită de parlamentari constituie de fapt salariile celor care lucrează în teritoriu la birourile parlamentare, iar renunţarea la aceasta ar conduce la situaţia în care consilierii parlamentari vor deveni şomeri.

"Dacă o să aveţi curiozitatea să vă uitaţi pe site să vedeţi ce înseamnă indemnizaţiile noastre, eu vorbesc cel puţin ale mele, o să vedeţi că sunt salariile unor oameni care lucrează la partide în judeţe, la biroul parlamentar. Aceste indemnizaţii sunt numai salarii. Dacă credeţi că mai facem şi noi o mie de şomeri acuma şi este bine, o facem ca să dăm bine la presă", a spus Hrebenciuc.

El a spus că suma forfetară merge la partid, iar indemnizaţia de parlamentar va fi tăiată în funcţie de acţiunile la care parlamenatrul respectiv participă.

"Dacă e să mai primim ceva de la Parlament, ar trebui să donăm diferenţa, e logic, e corect", a spus Hrebenciuc.

Grupurile parlamentare reunite ale PSD şi PNL au aprobat, miercuri, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar două abţineri, propunerea lui Victor Ponta ca opoziţia să intre în "protest parlamentar pe perioadă nedeterminată".

Abţinerile au fost din parte deputaţilor PSD Victor Socaciu şi Matei Brătianu.

Şedinţa s-a desfăşurat integral în prezenţa presei.

Victor Ponta a propus ca parlamentarii opoziţiei să intre în "protest parlamentar pe o perioadă nedeterminată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici