Hrebenciuc: Mă bizui chiar şi pe tinerii deputaţi în ce priveşte realegerea mea ca lider de grup

Viorel Hrebenciuc a declarat, luni, înaintea BPN, că pentru realegerea sa în funcţia de lider al grupului deputaţilor PSD se bizuie pe colegii din grup, dar chiar şi pe tinerii deputaţi.

20 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: Mă bizui chiar şi pe tinerii deputaţi în ce priveşte realegerea mea ca lider de grup

Hrebenciuc: Mă bizui chiar şi pe tinerii deputaţi în ce priveşte realegerea mea ca lider de grup (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Mă bizui pe colegii mei, chiar şi pe tineri, să ştiţi", a precizat Hrebeciuc.

Declaraţia sa referitoare la sprijinul tinerilor deputaţi PSD vine în contextul în care aceştia s-au întâlnit, duminică seară, la un restaurant din Bucureşti, unde au discutat despre subiectul alegerii liderului de grup.

Surse participante la întâlnire au precizat, pentru MEDIAFAX, că o parte dintre tinerii deputaţi social-democraţi s-ar poziţiona împotriva realegerii lui Viorel Hrebenciuc ca lider de grup.

Motivul pentru care unii tineri deputaţi PSD ar fi împotriva lui Hrebenciuc ţine fie de unele nemulţumiri legate de numărul mic de funcţii parlamentare - preşedinţi, vicepreşedinţi de comisii, etc - pe care le-au primit, fie de afilierea unora dintre aceştia la taberele Năstase, Mitrea, Ponta.

Surse din PSD au arătat că împotriva lui Viorel Hrebenciuc şi, prin urmare, în favoarea contracandidatului său, Ioan Munteanu, s-ar fi coalizat mai mult de jumătate dintre cei 106 membri ai grupului PSD.

Aceleaşi surse erau însă circumspecte asupra pierderii funcţiei de lider de grup de către Hrebenciuc, chiar şi în aceste circumstanţe, având în vedere faptul că Hrebenciuc ar fi purtat negocieri individuale cu fiecare membru al grupului parlamentar.

Hrebenciuc a mai declarat, luni, înaintea BPN, că are emoţii privind realegerea sa în funcţia de lider de grup.

Întrebat dacă a negociat cu deputaţii pentru a fi reales, Hrebenciuc a răspuns: "Am mai vorbit cu unii şi cu alţii".

Cea mai importantă consecinţă a pierderii funcţiei de lider de grup este pierderea, automată, şi a calităţii de membru al BPN al PSD, forul care se întâlneşte săptămânal şi decide în chestiunile politice curente în care este implicat partidul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici