Hrebenciuc: PDL a cerut PSD schimbarea legii electorale, PNL poate să dispară din Parlament

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, duminică, la Realitatea Tv, că în urmă cu două sau trei săptămâni PDL a cerut PSD schimbarea legii electorale, el precizând că o schimbare a sistemului de redistribuire din lege ar face ca PNL să dispară din Parlament.

18 afișări
Imaginea articolului Hrebenciuc: PDL a cerut PSD schimbarea legii electorale, PNL poate să dispară din Parlament

Hrebenciuc: PDL a cerut PSD schimbarea legii electorale, PNL poate să dispară din Parlament (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vă spun o chestiune: dacă, de exemplu, luăm o anumită decizie, PNL poate să dispară din Parlament. Deci PNL este în momentul de faţă în această situaţie. O schimbare de lege electorală într-un anumit sens îl face să dispară", a declarat Hrebenciuc, la Realitatea Tv.

El a arătat că PNL are în acest moment 40 de parlamentari în plus, întrucât în momentul eleborării legii electorale actuale s-a negociat cu liberalii ca sistemul de redistribuire să avantajeze partidele aflate pe locul doi sau trei în sondaje.

"Noi, când am făcut această lege uninominală cu accente de proporţionalitate, cum se discută, într-adevăr, atunci, la vremea respectivă, am negociat cu cei de la PNL şi sistemul de redistribuire a fost făcut în aşa fel încât să avantajeze partidele care sunt pe locul doi sau trei în sondaje. Cu acest sistem de redistribuire, practic, PNL are plus 40 de parlamentari", a precizat Hrebenciuc.

El a adăugat, în acest context, că PDL a solicitat PSD în urmă cu câteva săptămâni, schimbarea "acestei chestiuni", respectiv a sistemului de redistribuire.

"Nu vă ascund că PDL şi acum două-trei săptămâni ne-au întrebat dacă nu vrem să schimbăm această chestiune (sistemul de redistribuire, n.r.). Şi ei sunt pentru votul majoritar în două tururi, sistemul francez", a conchis Hrebenciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici