Igaş: PDL să fie mai ferm cu şefii numiţi de Guvernul Tăriceanu, vinovat de situaţia de la recensământ

Ministrul de Interne, Traian Igaş, vicepreşedinte PDL, afirmă că problemele de la recensământ sunt cauzate de guvernarea liberală, şeful INS fiind numit în funcţie în 2005, iar PDL trebuie să fie "mai ferm" şi să înlocuiască toate persoanele numite de fosta guvernare la conducerea unor instituţii.

254 afișări
Imaginea articolului Igaş: PDL să fie mai ferm cu şefii numiţi de Guvernul Tăriceanu, vinovat de situaţia de la recensământ

Igaş: PDL să fie mai ferm cu şefii numiţi de Guvernul Tăriceanu, vinovat de situaţia de la recensământ (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Traian Igaş a afirmat, într-o conferinţă de presă la Oradea, că problemele de la recensământ sunt cauzate de fosta guvernare liberală, în condiţiile în care şeful Institutului Naţional de Statistică a fost numit în funcţie în anul 2005 de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi tot fostul guvern este cel care a introdus şi obligativitatea declarării de către cetăţeni a codurilor numerice personale.

În acest context, Igaş a spus că PDL a greşit atunci când, pentru a asigura o continuitate la conducerea INS, nu l-a schimbat din funcţie pe directorul acestei instituţii.

El a susţinut că pe viitor PDL trebuie să fie "mai ferm" şi să înlocuiască toate persoanele numite de fosta guvernare la conducerea unor instituţii, astfel încât acestea să reprezinte şi "să facă politica" actualului Guvern.

"Eu sunt convins că trebuie să fim mult mai fermi, mult mai implicaţi atunci când este vorba despre anumite instituţii ale statului, de anumite persoane care sunt nominalizate la conducerea unor instituţii, şi trebuie să ne asumăm politic ca aceşti oameni să fie schimbaţi o dată cu schimbarea unei forţe politice care vine la guvernare. Consider că un partid politic trebuie să-şi promoveze oamenii lui, oameni care să vrea să facă politica acestui partid, iar atunci sigur că şi instituţiile vor funcţiona mai bine", a afirmat ministrul.

Traian Igaş a făcut aceste declaraţii după ce l-a criticat pe preşedintele PSD, Victor Ponta.

"Vedem oameni care se vor a fi conducători de ţară, se vor a fi prim-miniştri, dar îndeamnă populaţia la nesupunere. Vreau să mă refer la declaraţiile lui Victor Ponta despre recensământ şi veţi putea constatata încă o dată că a minţit public, şi anume cum că acea Ordonanţă de Guvern prin care CNP-ul trebuia declarat a fost publicată în 2011. Greşit. Este o Ordonanţă publicată în 2008, de Tăriceanu ca prim-ministru, de Cristian David ca ministru de Interne şi de toţi ceilalţi miniştri. Am acea ordonanţă la mine şi vă pot arăta cum pot ei să mintă. Ăştia sunt oamenii care vor să conducă mâine România", a spus Igaş.

El s-a declarat nerăbdător să arate "adevărul privind pregătirea recensământului şi adevărata responsabilitate a desfăşurării cu dificultate a acestei operaţiuni", cu ocazia moţiunii simple pe care partidele din opoziţie o pregătesc.

"Înţeleg că vor să depună o moţiune simplă săptămâna viitoare la adresa Ministerului în legătură cu ce s-a întâmplat la recensământ, dar eu abia aştept să am o tribună de la care să vorbesc, să arăt de ce unele instituţii ale statului nu funcţionează aşa cum trebuie şi să atrag atenţia celor din USL că acest domn Voineag, care astăzi este preşedintele INS, este un om numit politic de ei în 2005, un om pe care noi, ca partid aflat la guvernare, nu l-am schimbat, considerând că această instituţie ar fi mai bine să aibă continuitate", a spus Igaş.

Victor Ponta declara, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că din punctul lui de vedere este ilegal să fie cerut Codul Numeric Personal.

Preşedintele PSD afirma că pentru referendum a fost o irosire extraordinară de bani, iar rezultatele nu ne vor folosi la nimic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici