Igaş: Reorganizarea trebuie să aibă loc în 2011, altfel se va realiza mai greu

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, sâmbătă, la Primăria Pecica, judeţul Arad, că reorganizarea administrativă trebuie să aibă loc în 2011, altfel se va realiza mai greu.

944 afișări
Imaginea articolului Igaş: Reorganizarea trebuie să aibă loc în 2011, altfel se va realiza mai greu

Igaş: Reorganizarea trebuie să aibă loc în 2011, altfel se va realiza mai greu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Traian Igaş le-a declarat jurnaliştilor prezenţi la Lipova că reorganizarea teritorială trebuie să aibă loc în 2011.

"Dacă nu vom reuşi reorganizarea în 2011, întârzierea ar îngreuna acest lucru. Prin comasarea unor structuri s-ar obţine economii suficient de importante care ar putea să ajute dezvoltarea României şi am putea sprijini investiţiile în infrastructură, prin sumele economisite", a afirmat Igaş.

Acesta şi-a exprimat încrederea în UDMR, manifestându-şi speranţa că Uniunea va fi un partener corect "şi de data aceasta".

"Cred că UDMR a înţeles foarte bine ce înseamnă să reorganizezi anumite structuri ale statului şi cred că vom putea continua colaborarea. În perioada în care am guvernat alături de UDMR au fost parteneri corecţi cu noi", a spus ministrul.

Acesta a însoţit-o la Lipova pe Elena Udrea, care a semnat câteva contracte de finanţare pentru proiecte locale.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea declarase, tot sâmbătă, la Primăria Lipova, judeţul Arad, că, în cazul în care nu există suport politic pentru reorganizarea administrativă a ţării, puterea nu poate decât să o amâne.

Întrebată de jurnalişti despre reorganizarea administrativă a ţării, Elena Udrea a răspuns "dacă nu există suport politic pentru trecerea legii, nu ne rămâne decât să o amânăm, dar PDL şi UDMR ar trebui să lucreze în interesul României".

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei CRU a UDMR, că Uniunea susţine amânarea reformei administrative pentru toamna acestui an sau începutul lui 2012 şi a exprimat dezacordul UDMR pentru transformarea actualelor regiuni de dezvoltare în judeţe.

De asemenea, Kelemen a precizat că UDMR respinge şi varianta "opt plus doi" de reorganizare administrativă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici