Ilie Sârbu: Comisiile SRI şi SIE, singurele abilitate să facă lumină cu prezidenţiabilul-ofiţer acoperit

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că nu este nevoie de o comisie parlamentară specială pentru a face un raport despre prezidenţiabilul care ar fi şi ofiţer acoperit, el arătând că cele două Comisii SRI şi SIE sunt singurele abilitate să facă lumină în acest sens

299 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Comisiile SRI şi SIE, singurele abilitate să facă lumină cu prezidenţiabilul-ofiţer acoperit

Ilie Sarbu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Sârbu, care este şi membru în Comisia de control SIE, a fost solicitat să comenteze cererea ACL privind înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă care să facă un raport despre prezidenţiabilul care ar fi ofiţer acoperit, el răspunzând: „Nu e nevoie de comisie specială, legea nu prevede lucrul ăsta, ci comisiile de specialiate pot să facă lucrul ăsta”.

„Deci, dacă vom ajunge la această decizie, atunci sunt cele două comisii, SRI şi SIE, care pot în baza jurământului depus în plenul reunit, au acces la genul acesta de informaţii”, a spus Sârbu.

Întrebat dacă ar trebui ca aceste comisii de control SRI şi SIE să se sesizeze în acest caz, el a răspuns: „Dacă e cazul, da , e normal. Sunt singurele abilitate să facă lumină în acest caz”.

El a arătat, pe de altă parte, că solicitarea ACL nu are nicun sens.

„Ceea ce au cerut ei nu are niciun sens (...). Comisiile nu numai controlează, trebuie să şi răspundă dacă apare o situaţie de genul ăsta, comisiile trebuie să ştie”, a spus Sârbu.

„Până acum nimeni nu a spus lucrul ăsta, decât preşedintele Băsescu, când îi cade lui bine. De ce nu vorbeşte despre dosarul lui, Băsescu, nu ar trebui să vorbească despre dosarul lui nici nu mai vorbim de ofiţer acoperit (...) de la informator la ofiţer”, a mai spus Sârbu.

El a mai susţinut că Băsescu cere lucruri împotriva legii.

Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL din Camera Deputaţilor vor solicita conducerii acestui for legislativ constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit.

Liderii deputaţilor PDL şi PNL, Tinel Gheorghe şi George Scutaru, au făcut acest anunţ, joi, într-o conferinţă de presă, arătând că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu trebuie "dezavuate în Parlamentul României" şi toţi candidaţii la Preşedinţie trebuie în perioada următoare să răspundă public la această afirmaţie extrem de gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici