Iliescu: Antonescu are un stil puţin obraznic pentru un puştan fără prea multă experienţă politică

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, în şedinţa CExN, la Piteşti, că stilul lui Crin Antonescu este "puţin obraznic", pentru "un puştan fără prea multă experienţă politifcă" şi că preşedintele PNL "s-a trezit pe cai mari".

51 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Antonescu are un stil puţin obraznic pentru un puştan fără prea multă experienţă politică

Iliescu: Antonescu are un stil puţin obraznic pentru un puştan fără prea multă experienţă politică (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Iliescu a spus că optează, totuşi, pentru un limbaj comun al PSD şi PNL.

"Eu am văzut: Antonescu are stilul lui, şi e puţin obraznic la un puştan fără prea multă experienţă politică, dar, în sfârşit, s-a trezit pe cai mari. Sunt mentalităţi care se reflectă, dar şi interesul lor (al liberalilor, n.r.) este ca să meargă într-o bătălie politică împotriva acestei situaţii. Aş propune o mai mută prudenţă în abordarea disputelor fireşti, ideologice, cu cei care se află, de asemenea, în opoziţie, şi să găsim un limbaj comun în eforturile noastre", a spus Iliescu.

El a făcut apel ca PSD şi PNL să nu se lase atrase în cursa de a scoate PDL din izolarea politică şi l-a acuzat, în acest sens, pe Antonescu şi PNL de lipsă de maturitate politică.

"Să nu ne lăsăm atraşi în nişte curse, pentru că în bătălia politică sunt obiective strategice pe termen lung şi sunt obiective tari. Noi nu trebuie să permitem ieşirea din izolare a PDL şi a lui Traian Băsescu. Există o anumită manevră - şi din păcate şi lipsa de maturitate a lui Crin Antonescu şi a liberalior - au lansat pe piaţa disputa între PNL şi PSD. Asta e nevoie acum? În loc să concentrăm întreaga bătălie politică şi să avem şi dialoguri cu liberalii? Obiectivul major pentru societatea românească este să înţeleagă lumea răspunderea care revine pentru situaţia din ţară lui Băsescu şi partidului de la guvernare", a spus Iliescu.

El a susţinut să menţioneze că toate forţele trebuie îndreptate în această direcţie şi întreaga luptă politică trebuie concetntrată în jurul acestui obiectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici