Iliescu: Anul 2010 va fi un an de "oarecare cotitură" pentru PSD

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, la Realitatea FM, că anul 2010 va fi unul de cotitură pentru PSD, menţionând că urmează un Congres, care trebuie să facă o analiză a ultimilor cinci ani, când partidul s-a aflat în opoziţie.

19 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Anul 2010 va fi un an de "oarecare cotitură" pentru PSD

Iliescu: Anul 2010 va fi un an de "oarecare cotitură" pentru PSD (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Fostul preşedinte a afirmat că rezultatele alegerilor prezidenţiale postează PSD într-o anumită poziţie, de principalul partid al opoziţiei, "ceea ce impune o analiză foarte serioasă a acestei situaţii noi".

Întrebat dacă, din punct de vedere politic, anul 2010 va fi unul de criză pentru PSD, Iliescu a răspuns: "Nu de criză, de oarecare cotitură, adică urmează un congres, Congresul trebuie să facă o analiză a ultimilor cinci ani, când s-a aflat în opoziţie permanentă, cu excepţia perioadei de câteva luni de după ultimele alegeri şi susţinerea parlamentară a Guvernului PNL, dar practic a fost în opoziţie".

În opinia sa, aceasta presupune "o analiză proprie foarte serioasă" şi stabilirea unui proiect, a unui program politic foarte explicit, "cu afirmarea foarte clară a poziţiei sale de partid de stânga".

Solicitat să precizeze dacă, în opinia sa, este nevoie de o schimbare la vârf în PSD, Iliescu a spus că nu pune astfel problema, aceasta fiind "o temă secundară a dezbaterii".

El a menţionat, răspunzând unui comentariu al jurnalistului postului de radio, că PSD "a pierdut la mustaţă" ultimele alegeri prezidenţiale, ca şi pe cele din 2004.

"Sunt şi elemente pozitive care trebuie puse în valoare. Eu cred că această dezbatere e necesară, de aceea e importantă reuniunea Consiliului Naţional într-o perioadă următoare, care să elaboreze probabil nişte teze pentru viitorul Congres, care să fie platforma unor dezbateri substanţiale în toate organizaţiile de partid, astfel încât Congresul să sintetizeze rezultatul tuturor acestor dezbateri la scara întregului partid şi să rezulte de aici o strategie pentru anii ce vin, pentru pregătirea alegerilor din 2012 şi întreaga perioadă care urmează", a spus Ion Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici