Iliescu: Ar fi o prostie ruperea USL. Antonescu şi Ponta au stabilit o întâlnire să discute problemele

Crin Antonescu şi Victor Ponta şi-au programat pentru duminică o întâlnire pentru a discuta problemele care au apărut în ultima perioadă în USL, a declarat, pentru "Gândul", preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

454 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Ar fi o prostie ruperea USL. Antonescu şi Ponta au stabilit o întâlnire să discute problemele

Ion Iliescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Astăzi îşi programaseră o întâlnire cei doi ca să discute problemele", a spus Iliescu, pentru "Gândul".

Întâlnirea ar urma să fie una neoficială, reuniunea oficială a USL fiind programată pentru luni, notează sursa citată.

"Sper să se ajungă la un consens în interiorul USL, altfel ar fi o prostie. S-ar rupe o construcţie care a fost benefică şi care ar trebui consolidată în continuare", a comentat Iliescu.

Fostul preşedinte a adăugat că nu va participa la această întâlnire, dar speră ca "înţelepciunea" lui Antonescu şi Ponta să fie mai puternică decât chestiunile care îi despart.

"Sper că experienţa unei conlucrări benefice care a adus la putere această coaliţie cu 70% să fie elementul fundamental şi criteriul care să orienteze gândirea liderilor. Nu cred că din partide a plecat neînţelegerea în USL, este vorba de relaţiile interpersonale şi sper să depăşească acest moment", a explicat Ion Iliescu motivul neînţelegerilor din interiorul USL.

În privinţa candidatului USL pentru prezidenţiale, social-democratul afirmă că Antonescu poate fi candidatul Uniunii, dar aceasta depinde "de procesul de consolidare, de încredere reciprocă".

"Este şi acesta un element de gândire", a conchis Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici