Iliescu: Băsescu a procedat foarte corect neacceptând titlul oferit de AOSR

Fostul şef de stat, Ion Iliescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu a procedat "foarte corect" când a anunţat că nu poate accepta titlul de membru de onoare conferit de Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR).

121 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Băsescu a procedat foarte corect neacceptând titlul oferit de AOSR

Iliescu: Băsescu a procedat foarte corect neacceptând titlul oferit de AOSR (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"A procedat foarte corect", a comentat Iliescu anunţul făcut vineri de preşedintele Traian Băsescu privind refuzul titlului conferit de AOSR.

Iliescu a mai spus că, iniţial, nu a formulat critici pe marginea subiectului conferirii acestui titlu preşedintelui Traian Băsescu, el precizând că nu şi-ar permite să facă acest lucru, ci a emis doar o părere.

Şeful statului a fost desemnat, joi, membru de onoare, la propunerea preşedintelui AOSR, Vasile Cândea, în motivaţia acestei propuneri fiind semnalat faptul că în perioada în care Traian Băsescu a fost primarul Capitalei a sprijinit AOSR în mai multe domenii, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Basgan, vicepreşedinte AOSR.

Informaţia a stârnit reacţii în mediul politic şi academic, iar Preşedinţia a informat, vineri, că preşedintele Traian Băsescu anunţă că nu poate accepta titlul de membru de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR), precizând că acordarea unui sediu şi promulgarea unei legi sunt obligaţii de serviciu care nu trebuie răsplătite cu titluri academice.

Ion Iliescu, membru al AOSR a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu ştie care ar putea fi fundamentul ştiinţific al primirii lui Traian Băsescu în Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, cu titlul de membru de onoare, susţinând că aşa au fost primiţi şi soţii Ceauşescu în Academie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici