Iliescu cere DEMISIA lui Antonescu: Rezultatul acestor alegeri îl forţează, îl obligă. A pierdut şi în faţa propriului partid

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi fostul şef al statului Ion Iliescu au comentat exit-poll-urile la europarlamentare, apreciind scorul PSD şi susţinând că cetăţenii ”au taxat greşeala PNL de a ieşi din USL”. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminică seară, că aceste alegeri reprezintă o lecţie pentru PNL şi, de asemenea, eşecul lui Crin Antonescu, el subliniind că liderul PNL ar trebui să demisioneze de la şefia PNL.

1840 afișări
Imaginea articolului Iliescu cere DEMISIA lui Antonescu: Rezultatul acestor alegeri îl forţează, îl obligă. A pierdut şi în faţa propriului partid

Ion Iliescu şi Liviu Dragnea (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Dragnea a apreciat că estimările exit-poll-urilor în privinşa scorului PSD ”arată aprecierea guvernării şi o campanie bună”.

”E rău pentru PNL, arată greşeală pe care au făcut-o că au ieşit din USL, iar cetăţenii au taxat-o”, a mai comentat Liviu Dragnea.

Dragnea a apreciat şi scorul lui Mircea Diaconu: ”Are cât un partid, PMP”.

Iliescu: Rezultatul euroalegerilor, lecţie pentru PNL, este eşecul lui Antonescu - să demisioneze

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că acestea reprezintă o lecţie pentru PNL şi, de asemenea, eşecul lui Crin Antonescu, el subliniind că liderul PNL ar trebui să demisioneze de la şefia PNL.

"E o lecţie pentru PNL, adică este eşecul lui Crin, categoric. Cetăţenii au sancţionat decizia lor categoric (de a ieşi din USL, n.r.)", a spus Iliescu.

El a arătat că Antonescu ar trebui să demisioneze din funcţie. "Ar trebui să-şi declare acum retragerea din funcţie. Începuse aşa de bine, pentru el era ... şi el ca persoană avea de câştigat. A dat cu piciorul, a făcut şi partidului un mare deserviciu", a spus Iliescu.

El a mai arătat că refacerea USL trebuie să aibă loc, dar condiţionat de demisia lui Antonescu.

Întrebat dacă Antonescu ar trebui să demisioneze din fruntea PNL, Iliescu a răspuns: „Este angajamentul solemn pe care şi l-a luat. Rezultatul ăsta îl forţează, îl obligă. Adică a pierdut şi în faţa propriului partid”.

Iliescu a spus că, dacă Antonescu demisionează, este „posibilă” refacerea USL.

Întrebat dacă vede posibilă refacerea USL dacă Antonescu ar demsiona, Iliescu a răspuns: „Posibil, nu vreau eu să dau prognoze”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici