Iliescu: Cu Ion Diaconescu am avut relaţii de adversitate, dar civilizate, m-a mâhnit vestea morţii

Fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că este mâhnit de vestea morţii lui Ion Diaconescu, el precizând că a avut cu acesta relaţii civilizate, chiar dacă de adversitate politică.

311 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Cu Ion Diaconescu am avut relaţii de adversitate, dar civilizate, m-a mâhnit vestea morţii

Iliescu: Cu Ion Diaconescu am avut relaţii de adversitate, dar civilizate, m-a mâhnit vestea morţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Iliescu a spus că a vorbit cu Ion Diaconescu, la telefon, cu puţin timp înainte de internarea acestuia în spital, la începutul lunii octombrie.

Fostul şef de stat a arătat că mai comunica, la telefon, cu Ion Diaconescu, şi, fiind mai în vârstă decât el, îl suna în ficare an, de Sântul Ion, pentru a-l felicita şi a-i transmite urări de bine.

Iliescu a spus că l-a mâhnit ştirea încetării din viaţă a lui Ion Diaconescu, deşi la începutul anilor 1990 a fost în relaţii de adversitate politică cu acesta.

"Cu toate acestea, au fost relaţii civilizate. I-am cunoscut pe domnii Coposu şi Diaconescu la 10 ianuarie 1990. Eram preşedinte al CFSN şi atunci am primit delegaţiile unor partide. Am avut atunci o discuţie amicală şi constructivă", a spus Iliescu.

El a arătat că de atunci a rămas în relaţii foarte active cu Ion Diaconescu.

"De atunci relaţile noastre au fost foarte active, în ciuda poziţiilor diferite. Apreciez că dialogul politic putere-opoziţie a fost mult mai activ pe vremea aceea, a existat, ceea ce din păcate azi nu mai aveam", a spus Iliescu.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat marţi seară, la vârsta de 94 de ani.

Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza cauza unor tulburări de ritm cardiac.

În unul dintre ultimele interviuri acordate presei, Ion Diaconescu spunea că este crescut în spiritul vechii democraţii, iar adversarii politici nu îi sunt duşmani de moarte, ci oameni cu care poate vorbi, lucra. De altfel, el menţiona că a rămas în relaţii bune cu Ion Iliescu, în sensul că se felicită de sărbători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici