Iliescu: De ce graba asta să îl ridice pe Năstase în această seară? O decizie pripită, nejustificată

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, miercuri seară, legat de modul în care s-a procedat în cazul lui Adrian Năstase, că este vorba despre "o eroare, un comportament inuman", menţionând că nu era nevoie ca acesta să fie ridicat chiar miercuri seară.

1845 afișări
Imaginea articolului Iliescu: De ce graba asta să îl ridice pe Năstase în această seară? O decizie pripită, nejustificată

Ion Iliescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"De ce graba asta să îl ridice în această seară?", a declarat Iliescu la Antena 3.

Potrivit lui Iliescu, această decizie a contribuit la starea care a dus la reacţia fostului premier.

Iliescu a spus că Năstase a făcut multe pentru ţară şi este un om cu prestanţă intelectuală.

Fostul preşedinte a mai spus că în dosarul "Trofeul Calităţii" nu sunt probe care să justifice sentinţa.

Adrian Năstase este în investigaţii la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost adus după ce a încercat să se sinucidă.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, miercuri noapte, că face cercetări în cazul tentativei de suicid a lui Adrian Năstase, care a avut loc în timpul punerii în executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost constituită o cauză având ca obiect incidentul petrecut miercuri seară, "cu ocazia executării mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată numitului Năstase Adrian, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

"Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că, ar fi existat o tentativă de suicid a numitului Năstase Adrian".

La locuinţa din Zambaccian a lui Adrian Năstase s-a deplasat o echipă operativă condusă de procurorului şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru efectuarea cercetărilor.

Anterior, surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa.

Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său. Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului, potrivit surselor citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici