Iliescu despre dosarul lui Dragnea: "E aberant, împotriva spiritului democratic. Ce să judece la un om care-şi făcea datoria şi organiza prezenţa la referendum?"

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, duminică, după votul la alegerile interne PSD, că este aberantă problematica dosarului lui Liviu Dragnea în privinţa referendumului, spunând:"Ce să judece la un om care îşi făcea datoria şi organiza prezenţa la referendum a membrilor de partid?".

518 afișări
Imaginea articolului Iliescu despre dosarul lui Dragnea: "E aberant, împotriva spiritului democratic. Ce să judece la un om care-şi făcea datoria şi organiza prezenţa la referendum?"

Iliescu despre dosarul lui Dragnea: "E aberant, împotriva spiritului democratic. Ce să judece la un om care-şi făcea datoria şi organiza prezenţa la referendum?" (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Iliescu a făcut această afirmaţie după ce a votat, la filiala Sector 1, la alegerile interne ale PSD pentru preşedinţia partidului, la care participă doar Liviu Dragnea.

Întrebat dacă este un risc pentru PSD să aibă un preşedinte care are un termen într-un dosar, Iliescu a spus: "Este problematică această chestiune, inclusiv această decizie a DNA. Ce să analizeze, ce să judece la un om care îşi făcea datoria şi organiza prezenţa la referendum a membrilor de partid?".

"Este aberantă însăşi ridicarea acestei probleme. Este împotriva spiritului democratic în care partidele au un rol şi exponenţii partidului trebuie să-şi desfăşoare o activitate concretă. Asta a făcut Dragnea. Era aberantă inclusiv ridicarea acestei probleme", a adăugat Iliescu.

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, în 28 septembrie, până în 23 noiembrie, judecarea dosarului în care Liviu Dragnea este acuzat, alături de alţi 70 de inculpaţi, de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a fost condamnat în 15 mai, de instanţa supremă, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici