Iliescu, despre reacţia lui Merkel: E o solidaritate de partid faţă de Băsescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, că reacţia cancelarului german, Angela Merkel, în ceea ce priveşte situaţia din România reprezintă un gest de "solidaritate de partid" faţă de Traian Băsescu.

981 afișări
Imaginea articolului Iliescu, despre reacţia lui Merkel: E o solidaritate de partid faţă de Băsescu

Iliescu, despre reacţia lui Merkel: E o solidaritate de partid faţă de Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Iliescu a fost întrebat cum vede reacţiile unor lideri europeni faţă de situaţia din România din ultima săptămână. "Ehh, care lideri dom’le?", a replicat Iliescu.

În momentul în care i-a fost exemplificat cazul cancelarului geman, Angela Merkel, el a precizat că este vorba de o solidaritate de partid din partea acesteia.

"Păi doamna Merkel face parte din aceeaşi familie politică şi e o solidaritate de partid la nivel european, dar se joacă cu chestii deastea...", a mai susţinut Iliescu.

Cancelarul Angela Merkel a subliniat că va sprijini Uniunea Europeană, dacă va fi cazul, să "tragă concluziile necesare" privind România, potrivit declaraţiei, de luni, a lui Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului german.

Potrivit comunicatului, cancelarul Merkel a avut luni "o convorbire telefonică detaliată" cu preşedintele român Traian Băsescu, iar "în centrul discuţiei a fost desfăşurarea evenimentelor politice interne din România".

"Explicaţiile preşedintelui Băsescu confirmă îngrijorările guvernului german. Cancelarul consideră innacceptabil ca într-o ţară a Uniunii Europene să fie lezate principiile de bază ale statului de drept", se mai arată în comunicatul lui Steffen Seibert.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici