Iliescu: Diaconescu - fără vână de om politic, lipsit de caracter; independenţii se autodescalifică

Fostul preşedinte Ion Iliescu l-a criticat dur, joi, la Antena 3, pe fostul social-democrat Cristian Diaconescu, despre care a spus că este lipsit de caracter, fără vână de om politic, el precizând, totodată că parlamentarii independenţi care au formulat acuze la adresa sa s-au autodescalificat.

57 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Diaconescu - fără vână de om politic, lipsit de caracter; independenţii se autodescalifică

Iliescu: Diaconescu - fără vână de om politic, lipsit de caracter; independenţii se autodescalifică (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează atacurile la adresa sa din partea parlamentarilor independenţi, mulţi dintre aceştia foşti social-democraţi, Iliescu a spus: "Până unde se degradează? Este o autodescalificare a tuturor acestor oameni. Vă dau garanţii că dacă ar fi câştigat Geoană şi devenea preşedinte, toţi ar fi avut pretenţii să fie propulsaţi în diverse funcţii pe linie de stat. Şi ăsta e singurul lucru care îi preocupă".

Iliescu a arătat că, în acest moment, foştilor social-democraţi li s-a dat o "nadă", reprezentată de accederea la guvernare. "Deci acum li s-a oferit o nadă. Oprea a fost numit ministru în Guvernul actual, celalţi se prezintă ca atare", a arătat preşedintele de onoare al PSD la Antena 3.

El l-a atacat dur pe fostul social-democrat Cristian Diaconescu, despre care a spus că este lipsit de caracter, fără "vână" de politician. Iliescu a spus despre Diaconescu că "nici măcar" nu a avut cu ce să fie şantajat, această speculaţie privind şantajul fiind, de fapt, o "invenţie artificială".

"Păi, Cristi Diaconescu, pe care toţi îl apreciam pentru o anumită corectitudine generală, dar om fără vână de om politic, asta dintotdeauna am spus. Concurează la Congres pentru funcţia supremă în partid, de preşedinte de partid, renunţă în ultimul moment şi îşi anunţă voturile în favoarea lui Geoană, după câteva zile îşi găseşte...Asta vorbeşte despre lipsa de caracter", a spus Iliescu.

Întrebat dacă, totuşi, la baza acţiunilor lui Diaconescu de la Congres ar fi stat un şantaj, Iliescu a spus: "Care şantaj? Cu ce să-l şantajezi? E o invenţie total artificală. Dar vorbeşte despre lipsa de caracter şi fripturismul, oportunisum cras care îi caracterizează pe astfel de oameni".

Iliescu a admis, pe de altă parte, că există posibilitatea ca Diaconescu să fi avut "o ofertă", fapt care ar fi justificat acţiunile sale.

Iliescu declarase, joi, că valul de demisii din PSD către grupul parlamentarilor independenţi reprezintă "o diversiune cu fugari care nu au picioarele ancorate în realitatăţile vieţii". "Sunt gata să alerge după posturi. Nu le mai place că nu sunt la guvernare. Vor funcţii, vor posturi. Trebuie trataţi ca atare, sunt oameni fără identitate. Este oportunism curat, este fripturism. Ei luptă doar pentru poziţii avantajoase. Am auzit că aşa-zisa grupare a independenţilor, care vrea să îşi facă şi partid, cochetează cu ideea să adere la structurile Partidului Socialiştilor Europeni. Ce fel de stângă reprezintă asemenea oameni? Ce este în mintea lor? Asemenea oameni nu pot să prezinte nici seriozitate, nici încredere", a afirmat Iliescu.

În replică, parlamentarii independenţi afirmă, într-un comunicat transmis, joi, agenţiei MEDIAFAX, că preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, "insistă să rătăcească pe un drum greşit", căutând puterea cu orice preţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici