Iliescu: Gândul ascuns al lui Băsescu este ca Guvernul condus de Boc să meargă până la prezidenţiale

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Antena 3, că gândul ascuns al lui Traian Băsescu este de a menţine până la alegeri actualul Guvern, deoarece ştie că orice nominalizare pentru funcţia de premier în afara uneia susţinute de partidele parlamentare, nu va trece de Parlament.

24 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Gândul ascuns al lui Băsescu este ca Guvernul condus de Boc să meargă până la prezidenţiale

Iliescu: Gândul ascuns al lui Băsescu este ca Guvernul condus de Boc să meargă până la prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Maran)

"Domnul preşedinte consideră că este dreptul său exclusiv, că el poate interpreta arbitrariu acest articol (articolul 103 din Constituţie, n.r.). Deci a făcut consultarea cu partidele, a avut un semnal foarte clar că există o poziţie majoritară, din Parlament, a patru grupuri parlamentare, pentru un candidat anume, a şi fost nominalizat. De ce refuză preşedintele această propunere?", a spus Iliescu.

Tot Iliescu a răspuns: "Pentru că domnul preşedinte ştie foarte bine, înţelege foarte limpede, din poziţia explicită a partidului, că alt candidat propus de preşedinte decât cel susţinut de grupul celor patru grupări parlamentare nu are şanse să primească acestă majoritate şi atunci operează tot Constituţia. O să vină omul respectiv, poate să fie un om onorabil, dar nu are susţinere, deci, după zece zile vine cu o propunere, Parlamentul o să delibereze, o să-l respingă şi atunci o să facă o a doua nominalizare, trece timpul, ne apropiem de alegeri şi, deci, ceea ce se urmăreşte este ca să rămână în funcţiune Guvernul interimar Boc până la alegeri".

Iliescu a mai spus că acesta este "gândul ascuns" al preşedintelui.

Întrebat ce pot face partidele în aceste condiţii, Iliescu a răspuns că preşedintele "îşi va suma răspunderea pentru prelungirea crizei politice, şi asta o să-l coste şi în confruntarea cu electoraltul".

El a spus că nu-l cunoaşte personal pe Lucian Croitoru şi că nu se poate propunţa în legătură cu acesta.

El a adăugat, totuşi, că dacă Lucian Croitoru este atât de bun cum l-a caracterizat preşedintele, atunci ar fi trebuit să fie ministru în Cabinetul Boc.

Preşedintele Traian Băsecu a anunţat, joi, că l-a desemnat pentru funcţia de premier pe Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici