Iliescu: În 2007 ne-am grăbit cu suspendarea lui Băsescu, acum populaţia ar vota pentru demitere

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus, în şedinţa CExN de luni, potrivit unei înregistrări audio difuzate de Antena 3, că social-democraţii s-au grăbit în 2007 cu suspendarea lui Traian Băsescu, dar că acum populaţia ar vota pentru demiterea şefului statului.

29 afișări
Imaginea articolului Iliescu: În 2007 ne-am grăbit cu suspendarea lui Băsescu, acum populaţia ar vota pentru demitere

Iliescu: În 2007 ne-am grăbit cu suspendarea lui Băsescu, acum populaţia ar vota pentru demitere (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Noi, în 2007, ne-am grăbit cu suspendarea preşedintelui şi asta lui i-a dat un nou imbold, o nouă forţă morală. Acum situaţia este invers. Acum populaţia are motiv, ar vota pentru suspendare (...). Deci, nişte alegeri anticipate care ar schimba majoritatea parlamentară. Pasul următor - să avem şi alegeri prezidenţiale anticipate", afirmă Iliescu în înregistrare, care, potrivit postului Antena 3, este din şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de luni.

Pe de altă parte, Iliescu a întrebat dacă social-democraţii au oameni credibili. "Eu cred că noi nu ne prezentăm în momentul de faţă cu oameni de mare forţă care să convingă de la prima vedere. Ei folosesc orice, folosesc trecutul şi în anii anteriori, şi elemente de corupţie, şi elemente de fripturism", a adăugat el.

Social-democraţii au vorbit în şedinţă şi despre recrutarea parlamentarilor democrat-liberali şi despre colaborarea cu liberalii. Liderul partidului, Victor Ponta, susţine, în înregistrare, că parlamentari de la PDL ar trebui primiţi în grupurile parlamentare ale PSD, cu acordul organizaţiilor judeţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici