Iliescu: În ceea ce priveşte suspendarea lui Geoană, e de analizat serios

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru "Gândul", că "ieşirea" lui Mircea Geoană este "impardonabilă", opinând că "nu avea niciun rost" ca, la un an de la episodul din timpul campaniei prezidenţiale din 2009, acesta să-l atace pe Victor Ponta.

15 afișări
Imaginea articolului Iliescu: În ceea ce priveşte suspendarea lui Geoană, e de analizat serios

Iliescu: În ceea ce priveşte suspendarea lui Geoană, e de analizat serios (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a apreciat totodată că, în ceea ce priveşte o eventuală suspendare a lui Geoană din partid, "este de analizat serios".

"Ieşirea lui Mircea Geoană este impardonabilă. Nu avea niciun rost, acum, la un an de zile, să-l atace pe Victor Ponta. În ceea ce priveşte suspendarea lui, e de analizat serios, de vorbit, nu-mi dau seama în acest moment dacă este necesară suspendarea lui", a spus Iliescu.

Preşedintele de onoare a spus că nu merge la reuniunea informală a BPN al PSD, pentru că are o întâlnire cu revoluţionarii.

Iliescu a precizat că această reuniune nu a fost programată pentru Geoană, ea fiind iniţiată înainte de ieşirea acestuia pe blog.

Conducerea PSD a convocat, pentru miercuri, iniţial la Sinaia, o şedinţă restrânsă a Biroului Permanent, la care nu au fost chemaţi toţi vicepreşedinţii, surse din partid declarând pentru MEDIAFAX că se va încerca conturarea unei curent de opinie pentru suspendarea lui Mircea Geoană din partid.

Locul întâlnirii membrilor BPN convocaţi la această reuniune a fost modificat în cursul zilei de miercuri, astfel că aceştia au fost chemaţi la Româneşti.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a susţinut, într-o declaraţie filmată şi postată, luni, pe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu Traian Băsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună că a fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

În replică, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că singurul cu care Mircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vîntu. El a mai spus că afirmaţiile făcute de Geoană pe blog despre episodul vizitei la Vîntu şi reacţia staff-ului de campanie sunt "minciuni".

Marţi, 26 de membri PSD, între care se numără deputaţii Viorel Hrebenciuc, Nicu Bănicioiu, Mircea Duşa, Radu Moldovan, Florin Iordache, Valeriu Zgonea, europarlamentarii Corina Creţu şi Cătălin Ivan şi o serie de lideri ai organizaţiilor locale social-democrate, au transmis o scrisoare deschisă către Mircea Geoană, pe care au intitulat-o "Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici