Iliescu: Pe Băsescu îl interesează un Parlament monocameral, monopartit, uşor de manipulat

Fostul preşedinte Ion Iliescu susţine că preşedintele Traian Băsescu nu este interesat de modificarea Constituţiei pentru îmbunătăţirea funcţionării statului, ci îşi doreşte un Parlament monocameral, "poate chiar monopartit", uşor de manipulat.

38 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Pe Băsescu îl interesează un Parlament monocameral, monopartit, uşor de manipulat

Iliescu: Pe Băsescu îl interesează un Parlament monocameral, monopartit, uşor de manipulat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pe dânsul (Traian Băsescu, n.r.), după câte înţeleg eu, nu îl interesează modificări la Constituţie. Orice Constituţie e un document uman, este perfectibil. E adevărat că nu prea se joacă lumea cu constituţiile. Uitaţi-vă la toate statele cu experienţă îndelungă, cu istorie îndelungă. Ele nu stau să modifice constituţiile la fiecare schimbare de Guvern, de preşedinţi. (...) La noi, moda aceasta e care cum vine să marcheze ce a adus el în Constituţie. E cam exagerat", a spus Ion Iliescu.

El a afirmat că Traian Băsescu este interesat de transformarea Parlamentului într-unul monocameral, "poate chiar monopartit", considerând că această simplificare a Parlamentului nu este o reformă a statului.

"Preocuparea dânsului, din câte am văzut, exprimată şi în Referendum, e să elimine Senatul, să transforme Parlamentul din bicameral într-un Parlament monocameral. Am văzut un comentariu astăzi: poate chiar şi mono-partid, cu toată această mişcare a valului migrator. Cam asta îl interesează mai mult pe preşedintele Băsescu. Într-adevăr, o perfecţionare de mult trebuie discutată, în legătură cu funcţionarea statului, a instituţiilor sale şi, inclusiv, unele prevederi în Constituţie care pot să fie îmbunătăţite din acest punct de vedere. Dar simpla măsură de simplificare a Parlamentului la o mare Adunare Naţională, la un Parlament monocameral cât mai restrâns, care să fie mai uşor de manipulat, aceasta nu este reformă a statului", a spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici