Iliescu: Ponta, primul responsabil, dar nu singur, de rezultatul alegerilor. Nu e prima dată, asta-i viaţa

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, că Victor Ponta este primul responsabil de pierderea alegerilor prezidenţiale, el arătând că acesta îşi va asuma vrând-nevrând eşecul ca şef de partid şi premier şi că partidul va trebui să facă analize serioase şi să tragă învăţăminte.

5256 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Ponta, primul responsabil, dar nu singur, de rezultatul alegerilor. Nu e prima dată, asta-i viaţa

Ion Iliescu (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Întrebat dacă principalul vinovat de eşec este Ponta, Iliescu a răspuns: "Nu numai". "Şi el, dar nu numai, că el îşi asumă vrând-nevârnd şi ca şef de partid, şi ca şef de Guvern. E fără îndoială primul responsabil de treaba aceasta", a adăugat Iliescu.

Întrebat unde a greşit Ponta, Iliescu a răspuns: "Asta e viaţa, dragă". El a arătat că pierderea consecutivă a alegerilor prezidenţiale va trebui să facă obiectul unei analize serioase în PSD.

"Asta e altă treabă (pierderea consecutivă a alegerilor prezidenţiale, n.r.) Partidul va trebui să tragă concluzii. Asta am şi propus - nişte analize foarte serioase ca să se tragă învăţăminte, ce-i de făcut pe mai departe", a spus Iliescu.

El a arătat că nu este prima dată când PSD a pierdut alegerile prezidenţiale şi a arătat că partidul trebuie să înveţe din pierderi, ca şi din victorii.

"Deci s-a pierdut. Nu-i prima dată. Am mai pierdut şi în '96, şi cu Năstase, Geoană. Deci trebuie să învăţăm şi din victorii şi din înfrângeri. Asta e regula politică", a mai spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici