Iliescu: Se face transfer de ştafetă, "Iliescu apare, soarele răsare" e valabil şi pentru Geoană

Fostul şef de stat, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, la depunerea candidaturii liderului PSD Mircea Geoană la funcţia supremă în stat, că, în acest moment, se face un transfer de ştafetă de la el la Geoană, sloganul "Iliescu apare, soarele răsare" fiind valabil, de acum înainte, şi pentru acesta.

41 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Se face transfer de ştafetă, "Iliescu apare, soarele răsare" e valabil şi pentru Geoană

Iliescu: Se face transfer de ştafetă, "Iliescu apare, soarele răsare" e valabil şi pentru Geoană (Imagine: Mediafax Foto)

Iliescu a fost prezent miercuri, la depunerea candidaturii preşedintelui PSD, Mircea Geoană, la Preşedinţia României, fostul şef de stat ţinând să sublinieze că în momentul depunerii candidaturii lui Geoană a apărut soarele.

Iliescu a arătat că acesta este un "semnal" simbolic deosebit.

"Cred că e un semnal simbolic: apariţia soarelui. Ăsta e un simbol pentru optimism, pentru speranţă, pentru mai bine şi pentru revenire la normalitate în viaţa politică a ţării", a spus Iliescu.

"Cred că românii vor da această probă a maturităţii ca să ne fie tuturor mai bine, să ieşim din atmosfera aceasta", a adăugat el.

Întrebat cum se spune în acest moment, dacă în perioada mandatului său era în vogă sloganul "Iliescu apare, soarele răsare", fostul şef de stat a răspuns, râzând: "Se transferă ştafeta spre Geoană, deci iată a apărut ...(soarele, n.r.)".

Anterior, Geoană îi mulţumise lui Iliescu, pentru sfatul şi sprijinul "ireproşabile" pe care i le-a acordat, el îndemnând la transferul de ştafetă între Iliescu şi persoana sa la Preşedinţia României.

"Domnul preşedinte Iliescu este aici şi îmi povestea cum acum nouă ani trecea printr-un proces similar. Vreau să-i mulţumesc pentru sfatul şi sprijinul irepoşabil pe care mi le-a acordat şi vreau să considerăm această zi frumoasă de toamnă ca un transfer de ştafetă între fostul preşedinte al României, domnul Iliescu, şi viitorul preşedinte, dacă românii şi Dumnezeu îmi vor da această onoare", a spus Geoană, la BEC, la depunerea candidaturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici