Iliescu: Un element nou în aceste alegeri este că pentru prima oară mergem într-o alianţă politică

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat miercuri, la Piteşti, că "un element nou" al alegerilor din 2012 este că, pentru prima dată, social-democraţii participă într-o alianţă politică, formaţiunea aflându-se "într-un moment deosebit, când climatul din ţară este altul".

158 afișări
Imaginea articolului Iliescu: Un element nou în aceste alegeri este că pentru prima oară mergem într-o alianţă politică

Ion Iliescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Un element nou în aceste alegeri este că pentru prima oară mergem într-o alianţă politică. În toate confruntările electorale anterioare partidul nostru a mers de unul singur. Ne aflăm într-un moment deosebit, când şi climatul din ţară este altul (...) Sunt două consecinţe grave ale acestei guvernări. În plan politic s-a deteriorat climatul pe care l-am construit cu eforturi, pentru o democraţie activă, pentru menţinerea unui dialog politic, de confruntare deschisă, dar prin dialog în acelaşi timp", a declarat Ion Iliescu, la Conferinţa Extraordinară Judeţeană a PSD Argeş.

El a mai spus că datoria opoziţiei este să "înlăture" guvernarea actuală şi să ofere oamenilor "o şansă la o viaţă mai bună".

"Pe de altă parte, asistăm la deteriorarea vieţii economice, a vieţii oamenilor. Datoria noastră este (...) să asigurăm înlăturarea acestei guvernări, care lasă urme adânci în viaţa oamenilor, să redresăm viaţa economică şi să oferim oamenilor şansa la o viaţă mai bună. (...) Trebuie să ne propunem, într-o perioadă cât mai scurtă posibil, după ce câştigăm guvernarea ţării, să asigurăm o creştere a veniturilor oamenilor", a afirmat preşedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu a participat, miercuri, la Casa Sindicatelor din Piteşti, la Conferinţa Extraordinară Judeţeană a PSD Argeş, în cadrul căreia au fost aleşi delegaţii pentru Congresul Extraordinar din 7 aprilie.

Totodată, au fost prezentanţi candidaţii la alegerile locale din iunie, la primăriile Piteşti, Curtea de Argeş, Mioveni şi Topoloveni, fiind vorba despre actualii primari Tudor Pendiuc, Nicolae Diaconu, Ion Georgescu şi Gheorghe Botârcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici