În 2009, Băsescu s-a lansat la Sânnicolau, la fel ca Adrian Năstase, la Mălini, în 2004

Anunţul lansat de preşedintele Băsescu privind candidatura la prezidenţiale este identic modelului aplicat de Adrian Năstase în 2004, aflat atunci în competiţie pentru preşedinţie cu Băsescu, diferenţa fiind că anunţul actualului şef al statului este mai apropiat de momentul alegerilor.

86 afișări
Imaginea articolului În 2009, Băsescu s-a lansat la Sânnicolau, la fel ca Adrian Năstase, la Mălini, în 2004

În 2009, Băsescu s-a lansat la Sânnicolau, la fel ca Adrian Năstase, la Mălini, în 2004 (Imagine: Mediafax Foto)

În august 2004, Adrian Năstase, atunci preşedinte al PSD, şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale în comuna Mălini (judeţul Suceava), unde se afla în vizită neprotocoloară şi inopinată, într-o adunare ad-hoc cu sătenii dn localitate.

Năstase şi-a anunţat decizia după ce a evitat atunci timp de mai multe luni să anunţe dacă va candida sau nu pentru Preşedinţia României.

"Am să vă spun acum un lucru, pe care unii au încercat să-l smulgă de la mine în ultimele săptămîni. Vreau să vă spun că m-am hotărît să candidez pentru postul de preşedinte, în cadrul partidului nostru. Imi voi depune candidatura, în aşa fel încît această decizie a mea să fie o decizie care să însemne pentru români o şansă mai bună în întîlnirea cu Uniunea Europeană", a spus atunci Năstase.

El a explicat că îşi anunţă candidatura în comuna suceveană, deoarece multe persoane l-au întrebat dacă a ezitat sau dacă îi este teamă de cineva.

Sâmbătă, preşedintele Traian Băsescu, şi-a anunţat candidatura la Preşedinţie la Sânnicolau Mare (judeţul Timiş), în timpul unei întâlniri cu fermierii din zona de vest a ţării.

"Multă lume îmi pune întrebări şi ştiu că şi dumneavoastră aveţi întrebări. Probabil una dintre ele este dacă voi candida. Vă spun că da, voi candida", a spus Băsescu.

El a afirmat că nu se aştepta să îşi anunţe candidatura la Sânnicolau Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici