În prima zi a campaniei electorale, Klaus Iohannis şi-a lansat volumul autobiografic "Pas cu pas"

Klaus Iohannis şi-a lansat, vineri, în curtea Primăriei Sibiu, volumul autobiografic "Pas cu pas" şi a spus că "nu este chiar o coincidenţă" că evenimentul are loc în prima zi a campaniei electorale şi că volumul nu a fost scris ”pentru a infirma lucrurile care se inventează” despre el.

1105 afișări
Imaginea articolului În prima zi a campaniei electorale, Klaus Iohannis şi-a lansat volumul autobiografic "Pas cu pas"

În prima zi a campaniei electorale, Klaus Iohannis şi-a lansat volumul autobiografic "Pas cu pas" (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Câteva zeci de persoane, printre care politicieni, oameni de cultură, profesori universitari, angajaţi din administraţia publică locală, s-au strâns, vineri, în curtea interioară a Primăriei Sibiu pentru a participa la lansarea volumului autobiografic al lui Klaus Iohannis, "Pas cu pas".

"Pentru mine este un moment deosebit, pentru că este prima carte pe care am scris-o şi o prezint, evident, cum se putea altfel, aici, în Primăria Sibiu. Este un moment deosebit, pentru că este prima zi de campanie. Pentru mine este o campanie specială, este startul campaniei mele pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Nu este chiar o conincidenţă, dar credeţi-mă că această carte are mai mult de-a face cu mine decât cu campania electorală", a declarat Iohannis, la lansare.

Acesta a explicat că puţină lume se aştepta ca el să scrie o carte, dar la fel de puţină lume s-a aşteptat ca el să facă mulţi dintre paşii pe care i-a făcut de-a lungul timpului.

"Aşa cum am ajuns la 55 de ani şi am scris o carte şi puţină lume se aştepta să o fac, similar, când am candidat prima dată, în anul 2000, puţini au crezut că este mai mult decât un exerciţiu de imagine. Cum atunci când, în 2013, m-am înscris în PNL şi puţini au crezut că voi supravieţui mai mult de o săptămână acolo între ei. Şi am reuşit să ajung preşedintele celui mai titrat partid din România, PNL. Cum atunci când am spus pe holurile Parlamentului că nu pot să exclud o candidatură la Preşedinţie, mulţi au surâs, aşa pe după mână, şi au crezut că este o glumă şi că-mi va trece într-o săptămână. Nu mi-a trecut. Iar acum, când începe campania electorală, mulţi îşi imaginează că va trece şi asta va fi fost, dar eu voi câştiga", a mai spus Iohannis.

Acesta a precizat că ar fi vrut ca volumul pe care l-a scris să fie exclusiv despre persoana publică şi politicianul Klaus Iohannis, însă cartea i s-a părut "seacă" şi s-a decis să adauge câteva pasaje despre viaţa sa privată.

"Am adăugat pasaje care am considerat că au definit persoana publică. Nu am introdus niciun pasaj doar de dragul senzaţionalului sau pentru a epata. Am introdus pasaje care au contribuit într-o măsură mai mare sau mai mică la devenirea mea ca om politic. Eu cred că, şi noi, politicienii, aşa cum suntem, cu bune şi rele, avem dreptul la un pic, oricât de puţină, viaţă privată, prieteni privaţi, un anturaj privat care nu trebuie să devină - şi în cazul meu nu va deveni - subiect de dezbatere publică", a precizat Iohannis.

Candidatul ACL la Preşedinţie a afirmat că volumul nu a fost scris pentru a infirma lucrurile care se spun despre el în spaţiul public în ultimele luni, ci pentru a le da posibilitatea celor care vor să afle mai multe despre el să o poată face.

"Această carte nu este pentru a infirma lucrurile care se inventează de o bună bucată de vreme în spaţiul public despre mine. În niciun caz nu asta a fost ideea, dar a fost ideea mea ca oamenii care în această perioadă doresc să ştie mai multe despre mine să aibă acest document", a spus Iohannis.

El i-a mulţumit de mai multe ori soţiei sale, Carmen, prezentă la eveniment, pentru susţinerea de care dă dovadă şi pentru faptul că a devenit, "chiar dacă nu şi-a dorit neapărat", personaj principal în cartea sa.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Volumul "Pas cu pas" a apărut la editura Curtea Veche Publishing, are puţin peste 200 de pagini şi costă 15 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici