Înainte de alegeri: Alegători aşteptaţi la urne amenajate în locuri neconvenţionale

Alegătorii din satele Poiana şi Jahalia, judeţul Suceava, vor vota, duminică, în două spaţii mai puţin obişnuite: în săli în care se organizează praznice pentru morţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

312 afișări
Imaginea articolului Înainte de alegeri: Alegători aşteptaţi la urne amenajate în locuri neconvenţionale

Curiozităţi de alegerei: Alegătorii din 2 sate, aşteptaţi la urne amenajate în locuri neconvenţionale

Autorităţile nu au găsit alte spaţii disponibile pentru amenajarea secţiilor de vot.

În satul Poiana, comuna Zvoriştea şi în satul Jahalia, comuna Râşca, secţiile de vot au fost amenjate în sălile în care se organizează praznice pentru morţi, aparţinând parohiilor ortodoxe. Cabinele de vot, urnele şi camerele de supraveghere au fost deja instalate, fiind aşteptate să ajungă buletinele de vot.

„În satul Poiana şcoala este în renovare, locul în care se desfăşura secţia de votare anii trecuţi. Am apelat la biserică pentru prăznicar, fiind singura unitate care există în sat ca fiind din partea statului. Am făcut cerere la Autoritatea Electorală, ni s-a aprobat şi am organizat secţia de votare”, a declarat Constantin Barariu, primarul comunei Zvoriştea.

Primăria comunei Zvoriştea a încheiat un contract de închiriere cu parohia din Poiana şi va plăti o chirie de 1.000 de lei pentru trei zile în care sala în care se organizează praznice va fi folosită pentru scrutin.

În judeţul Suceava au fost amenjate 560 de secţii de vot, majoritatea în şcoli şi gădiniţe, sau în sediile primăriilor. Duminică, la urne sunt aşteptaţi 603.705 de alegători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici