După impozitarea pensiilor speciale, urmează desfiinţarea pensiilor parlamentarilor/ USR: Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului se va reuni, joi, de la ora 13.00, pe ordinea de zi urmând să figureze desfiinţarea pensiilor parlamentarilor şi rectificarea bugetară aprobată de Guvern în luna aprilie, în perioada stării de urgenţă.

13019 afișări
Imaginea articolului După impozitarea pensiilor speciale, urmează desfiinţarea pensiilor parlamentarilor/  USR: Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi

Parlamentul discută azi desfiinţarea pensiilor parlamentarilor

UPDATE

USR susţine că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost scos de pe ordinea de zi a plenului reunit de joi. Proiectul urma să fie votat astăzi, dar a fost scos cu ajutorul voturilor PSD, PNL, UDMR, Pro România.

"Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi cu voturile PSD, PNL, UDMR, Pro România. Domnule Ciolacu, domnule Roman, cum le explicaţi românilor? Chiar dacă ieri s-a votat impozitarea pensiilor speciale în plată, pe viitor ele pot eliminate, dar parlamentarii nu vor să renunţe la privilegii", a precizat USR printr-o postare pe Facebook.

Ştire iniţială

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului a acceptat, la solicitarea USR, ca pe ordinea de zi a plenului reunit de joi să figureze şi proiectul USR de desfiinţare a pensiilor parlamentarilor.

„Este un vot important, pe care USR îl aşteaptă de aproape trei ani de zile, de când a fost depus proiectul, şi este un pas esenţial spre restabilirea echilibrului şi a corectitudinii în sistemul de pensii, astfel încât să nu mai existe categorii privilegiate, care primesc cu mult peste cât au contribuit. Votul de joi va arăta adevăratele intenţii ale partidelor pe subiectul pensiilor speciale”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Subiectul a fost abordat şi de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, la dezbaterea legii care introduce impozitarea pensiilor speciale.

„Aşa cum ştiţi, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Preşedintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineaţă (joi dimineaţă - n.r.) va face sedinta, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituţionala prin care eliminăm toate pensiile speciale din România", a spus miercuri liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a menţionat că joi dimineaţă se vor reuni Birourile permanente ale Parlamentului pentru a introduce pe ordinea de zi acest proiect.

De asemenea, pe ordinea de zi mai figurează rectificarea bugetară aprobată de Guvern în luna aprilie, în perioada stării de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici