Încă un deputat PSD demisionează din partid şi se înscrie în partidul lui Victor Ponta

Deputatul Oana Silvia Vlăducă a anunţat, vineri pe Facebook, că demisionează din PSD pentru a se înscrie în Pro România, precizând că multe din valorile partidului s-au pierdut de când formaţiunea „a intrat în zodia nefastă a unui lider nefast”.

11388 afișări
Imaginea articolului Încă un deputat PSD demisionează din partid şi se înscrie în partidul lui Victor Ponta

Un alt deputat PSD demisionează din partid şi se înscrie în partidul lui Victor Ponta

„Sunt membră a Partidului Social Democrat de peste 20 de ani. Am aderat la un grup politic cu care m-am simţit compatibilă din punct de vedere al valorilor şi principiilor declarate. Mi le-am asumat, la rândul meu, le-am respectat şi promovat cu fidelitate. În atâţia ani, nu de puţine ori, viaţa mea personală s-a confundat cu munca în acest partid. Nu mă plâng. Aici am cunoscut oameni de foarte mare valoare, aici mi-am făcut prieteni adevăraţi şi trainici, am lucrat cu lideri de la care am putut învăţa enorm. Munca mea a fost răsplătită şi le mulţumesc tuturor.

Din păcate, foarte multe dintre valorile pentru care am aderat la PSD acum două decenii şi-au încetat valabilitatea de când partidul a intrat în zodia nefastă a unui lider nefast. În atare condiţii, am avut de cumpănit cu privire la parcursul de urmat şi am hotărât să mă alătur lui Victor Ponta şi Pro România! Nu e deloc uşor să o iau de la capăt, dar sunt puternică şi nu mă feresc de muncă. Aşa am crescut de mică şi aşa am înaintat în viaţă”, a scris Oana Silvia Vlăducă, vineri pe Facebook.

Aceasta a făcut şi câteva precizări cu privire la motivele pentru a care a decis să se alăture formaţiunii conduse de Victor Ponta.

„Câteva considerente:

· Îi ştiu bine pe cei din echipa Pro România. Îl cunosc pe Adrian Ţuţuianu şi ştiu cât a muncit ca să facă din PSD Dâmboviţa una dintre organizaţiile de frunte la nivel naţional. I-am cunoscut, de-a lungul timpului, pe Victor Ponta, Nicu Bănicioiu, Sorin Cîmpeanu, Mihai Tudose şi Daniel Constantin. Toţi sunt prieteni ai judeţului Dâmboviţa şi l-au ajutat atunci când au avut puterea să o facă.

· Partidul Social Democrat a fost ocupat şi luat în posesie de un personaj care face mult rău partidului şi, prin extensie, ţării. Liviu Dragnea a pierdut orice busolă a moralităţii şi realităţii înconjurătoare şi funcţionează astăzi pe bază de teroare. El însuşi posedat de anumite spaime, îşi transferă lăcomia şi disperarea în gesturi politice, unele cu repercusiuni la nivel de funcţionare a statului român. Din această categorie au făcut parte şi ordinele de eliminare din PSD a lui Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Adrian Ţuţuianu, Marian Neacşu şi alţii, ordine pe care i le-au dus la îndeplinire câteva personaje contextual-credincioase, fără repere morale de niciun fel.

· Toate subiectele naţionale sunt transformate în răfuieli personale ale liderului PSD cu....oricine. Vedeţi tema Justiţiei (o dezbatere extrem de necesară) şi cum a fost ea maculată prin atingerea de către Liviu Dragnea.

· Am fost extrem de dezamăgită faţă de modul în care a fost exclus din partid preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, pentru delict de opinie. Dacă un lider de talia sa, care a reuşit rezultate politice pe care mulţi (chiar din partid) nici nu le visau, a fost eliminat astfel, ce raportare mai pot avea membrii simpli? În PSD, pare că a fost confiscat dreptul de a gândi. Cine vorbeşte altfel decât o fac liderul şi câţiva din camarila sa e vinovat şi trebuie să plece.

· Instaurarea unei noi conduceri la PSD Dâmboviţa a adus mai multă tulburare decât linişte, mai mult venin decât pace. Ipocrizia mesajelor de „unitate” a culminat cu ordinul de eliminare din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, iarăşi o persoană căreia nu i s-a găsit nicio vină raţională. De asemenea, parlamentari care au muncit pentru acest partid au fost marginalizaţi fără motiv.

· Gestul meu este o delimitare de actuala conducere a PSD, care a transformat partidul într-o monedă imorală prin care se negociază orice, inclusiv libertăţi. Mă delimitez de Liviu Dragnea, nu şi de poporul psd-ist, oameni simpli şi de bună credinţă, primari oneşti şi muncitori, care nu au nicio legătură cu moravurile stăpânului. Lor o să le vorbesc în continuare, cu ei o să mă văd în continuare şi pe mulţi îi aştept alături de noi.

· Pro România poate deveni adevăratul partid de stânga al României, care să pună în lumină o social-democraţie modernă, europeană, compatibilă cu valorile pe care, din păcate, PSD le-a abandonat.

· Repet, sunt o persoană extrem de puternică şi foarte pozitivă. Dacă am decis că acesta este drumul de urmat, o să fac tot ce-mi stă în putere ca pe drumul nostru să meargă cât mai mulţi dâmboviţeni, cât mai mulţi români”, a explicat Vlăducă.

Nu în ultimul rând, deputatul a spus că va prezenta detaliat ceea ce se întâmplă la filiala PSD Dâmboviţa, adăugând a fost umilită de Rovana Plumb, Carmen Holban sau Titus Corlăţean.

„Despre PSD Dâmboviţa voi vorbi cu alte ocazii. Atât doar, căci am păstrat în mine amărăciunea asta: nu am crezut niciodată că un membru simplu (nu mai spun deputat sau altceva) poate să fie umilit în faţa primarilor, a colegilor săi aşa cum a înţeles doamna Rovana Plumb să procedeze cu mine, Carmen Holban sau Titus Corlăţean. Vremurile se schimbă şi se întorc”, a conchis Oana Vlăducă.

În ultima perioadă au demisionat din PSD şi s-au înscris în Pro România fostul premier Mihai Tudose şi deputatul Georgian Pop, fost preşedinte al Comisiei de control SRI. Şi senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus anul trecut din PSD, a aderat în această lună la partidul lui Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici