Încă un ministru, retras din Cabinetul Cioloş: Premierul desemnat anunţă pe Facebook că renunţă la propunerea Cristinei Guseth pentru Ministerul Justiţiei

Premierul desemnat Dacian Cioloş anunţă, într-o postare pe Facebook, că a hotărât să retragă propunerea Cristinei Guseth pentru portofoliul Justiţiei, "pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern".

15551 afișări
Imaginea articolului Încă un ministru, retras din Cabinetul Cioloş: Premierul desemnat anunţă pe Facebook că renunţă la propunerea Cristinei Guseth pentru Ministerul Justiţiei

Încă un ministru, retras din Cabinetul Cioloş: Premierul desemnat anunţă pe Facebook că renunţă la propunerea Cristinei Guseth pentru Ministerul Justiţiei (Imagine: Silvia Ilie / MEdiafax Foto)

"Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiţiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu", a scris Cioloş pe contul său de Facebook.

El a precizat că dimineaţă va înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere pentru acest minister.

Aceasta este a doua propunere de ministru retrasă de premierul desemnat. Duminică, la câteva ore după prezentarea listei Cabinetului, Andrei Baciu a fost retras de pe lista miniştrilor, în locul său fiind propus, pentru portofoliul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Dacian Cioloş a făcut anunţul privind retragerea propunerii de la Justiţie printr-o postare apărută luni noapte, la ora 01:30, pe pagina sa de Facebook.

 
 

 

Luni seară, în urma audierilor în comisiile parlamentare, Cristina Guseth a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Printre audierile miniştrilor propuşi care au durat cel mai mult a fost şi cea a Cristinei Guseth. La audiere, la care au fost prezenţi 53 de parlamentari din şapte comisii de specialitate, Guseth a avut ezitări, în special la întrebările deputatei ALDE Steluţa Cătăniciu privind sistemul de imunităţi, iar senatorul PSD Șerban Nicolae a sfătuit-o să renunţe la nominalizare.

Şedinţa a fost marcată şi de o pauză pentru consultări cu uşile închise înainte de vot, cerută de vicepreşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Ciprian Nica (PSD).

Guseth a obţinut 41 de voturi "pentru", pe lângă şase voturi "împotrivă" şi şase abţineri.

După audiere, ea a recunoscut că s-a "blocat" la întrebările privind imunitatea, dar şi că i-a fost greu să le spună parlamentarilor că ei ar fi vizaţi de o revizuire a sistemului de imunităţi.

Ea a fost audiată de membrii comisiilor juridice, pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii şi pentru drepturile omului culte şi minorităţi din Camera Deputaţilor şi Senat şi de cei din Comisia pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizarea executării hotărârilor CEDO din Senat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici