Video Incident în Parlament. Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, şi-a întrerupt declaraţia de presă după ce mai mulţi parlamentari USR l-au boicotat

Ministrul Justiţiei Florin Iordache a fost apostrofat, miercuri, în Parlament, de mai mulţi deputaţi USR, care i-au strigat "Ruşine!" şi i-au obstrucţionat o conferinţă de presă, un deputat PSD replicându-le celor de la USR: "Băi sălbaticilor, băi! Băi nesimţiţilor, băi!".

17381 afișări

Iordache a venit miercuri la Parlament şi a început o conferinţă de presă pe holul din faţa sălii de grup a PSD.

„Vreau să fac declaraţia de presă. Doamnelor şi domnilor, având în vedere modificările legislative adoptate ieri referitoare la politică penală a statului precum şi reacţiile generate la nivelul societăţii am considerat oportun şi necesar să fac următoarele menţiuni”a spus ministrul.

În momentul în care a dorit să se adreseze reprezentanţilor presei, mai mulţi parlamentari USR au venit în jurul lui, aceştia strigându-i "Ruşine!" şi afişând mesaje scrise pe hârtii A4 cu acelaşi text.

Mai mult, un parlamentar USR s-a aşezat pe jos, în faţa pupitrului unde Iordache susţinea conferinţa de presă, afişând o coală A4 cu mesajul "Ruşine!" şi purtând la gât o eşarfă tricoloră.

În acel moment, Iordache a întrerupt conferinţa şi i s-a adresat celui care stătea jos, în faţa pupitrului: "Vă rog frumos, puteţi...nu suntem în piaţă...".

"Nu sunt în piaţă, sunt în Parlamentul României", i-a replicat parlamentarul USR, dar Iordache s-a întors şi a plecat spre sala de grup, unde a invitat şi reprezentanţii presei pentru a putea continua conferinţă.

La intrarea în sala de grup, un parlamentar PSD i-a apostrofat pe reprezentanţii USR. "Băi sălbaticilor, băi! Băi nesimţiţilor, băi", li s-a adresat social-democratul parlamentarilor USR, intrând în sala de grup.

Iordache a continuat conferinţa de presă în sala de grup, el explicând o serie de aspecte ale actelor normative pe domeniul Justiţiei, dar refuzând să preia întrebări de la jurnalişti.

„V-am invitat în sala unde sunt colegii mei. Problemele trebuiesc abordate foarte serios, trebuie venit cu precizări foarte clare pentru că de aseară în spaţiul public s-au vehiculat chestiuni neadevărate. Am venit în faţă dumneavoastră cu această declaraţie de presă.

Referitor la cele două proiecte de lege care vizează eliminarea unei posibile sancţiuni de la CEDO (...) am plecat de la nişte condiţii foarte clare: acelea care vizează recuperarea prejudiciului. Ţinând cont de supraaglomerarea penitenciarelor, vreau să va spun că proiectul legii graţierii nu vizează nici criminali, nici violatori, nici corupţi, şi nu vizează persoane sau oameni politici. Este dată o lege sau un proiect de lege care să rezolve o situaţie care există în acest moment în România.

Referitor la modificările proiectului OUG , toate aceste modificări (...) am considerat oportun după ce m-am consultat inclusiv cu societatea civilă, am ţinut cont şi am venit în faţă dvs. Văd că sunt criticat de un lucru esenţial într-o democraţie, legile se fac şi de adopta în parlament. De aceea avem neovie de o lege clară consisa şi care să poată fi aplicată uşor”, a spus Iordache.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici