Incident la Parlament: Discursul lui Ponta în plen, întrerupt de preşedintele Partidului Noua Republică. Neamţu: "Ponta trădătorul-salvaţi tricolorul!"

Discursul premierului Victor Ponta din Parlament pe tema scrisorii FMI a fost întrerupt de preşedintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, care i-a dat un săculeţ cu bani, despre care a afirmat că reprezintă "30 de arginţi, preţul trădării pentru Roşia Montană", şi l-a acuzat de trădare.

2113 afișări
Imaginea articolului Incident la Parlament: Discursul lui Ponta în plen, întrerupt de preşedintele Partidului Noua Republică. Neamţu: "Ponta trădătorul-salvaţi tricolorul!"

Discursul lui Ponta în plen, întrerupt de Neamţu, care i-a dat un săculeţ cu bani -"preţul trădării" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ponta trădătorul-salvaţi tricolorul!", a strigat Neamţu de lângă Ponta, aflat la tribuna Parlamentului, după care a părăsit sala.

Neamţu avea şi un tricolor.

Premierul Victor Ponta a replicat rugând ca banii să îi fie returnaţi lui Neamţu, explicând că poate acesta are nevoie de ei pentru constituirea noului partid.

"Ştiu că domnia sa din lipsă de bani nu a fost ales în Parlament, parcă aşa a zis, nu din lipsă de voturi", a spus Ponta.

De asemenea, din sala de plen s-a strigat "Golanilor!", către Neamţu şi cei care îl însoţeau.

Preşedintele de şedinţă, Cristian Dumitrescu a spus, la rândul său: "Nu permitem acte de huliganism în Parlament!".

Pe hol, Neamţu a declarat jurnaliştilor că Ponta este "trădător".

Liderul PNR a menţionat că a intrat în Parlament la invitaţia lui Remus Cernea.

Parlamentarii PPDD au părăsit şedinţa plenului comun la discursul premierului

Deputaţii şi senatorii PPDD s-au retras, marţi, de la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în care premierul Victor Ponta prezintă scrisoare de intenţie către FMI, pe motiv că nu au fost consultaţi pe acest subiect înainte, de către premier.

"Având în vedere împrejurarea că primul ministru Victor Ponta a înţeles să se consulte doar cu unele partide de opoziţie, ignorând PPDD, deputaţii şi senatorii noştri înţeleg să se retragă de la şedinţa comună, pentru că pe domnul Ponta nu-l interesează punctul nostru de vedere în discuţii particulare, suntem convinşi că nu-l interesează nici în plen", a precizat liderul deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu.

El a făcut acest anunţ înainte ca premierul să ia cuvântul în plenul Parlamentului.

După ce premierul va vorbi în faţa parlamentarilor, grupurile parlamentare au la dispoziţie câte cinci minute pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici