Incident la Parlament: Persoane care au vrut să asiste la plen, oprite de angajaţii Camerei

Mai multe persoane care au susţinut că sunt reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ au avut, luni, discuţii aprinse cu angajaţi ai Camerei care le-au refuzat accesul la balcoanele sălii de plen, în timpul şedinţei Parlamentului pentru asumarea răspunderii Guvernului.

41 afișări
Imaginea articolului Incident la Parlament: Persoane care au vrut să asiste la plen, oprite de angajaţii Camerei

Incident la Parlament: Persoane care au vrut să asiste la plen, oprite de angajaţii Camerei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Câteva persoane care au spus că sunt profesori şi reprezintă sindicatele din învăţământ au dorit să asiste la şedinţa în care premierul Emil Boc prezintă legile pe care Guvernul îşi asumă răspunderea, privind salarizarea profesorilor şi Codul de Dialog Social.

Angajaţii Camerei le-au explicat acestora că nu le pot permite accesul la balcoane, întrucât au nevoie de ecusoane speciale pentru a asista la lucrările Parlamentului. Angajaţii Camerei au precizat că trebuie să meargă la Biroul de informare, aflat la ieşirea din Palatul Parlamentului. Pe scările din apropierea sălii de plen, unde a avut loc incidentul, la un moment dat a apărut şi deputatul PDL Silviu Prigoană, cărora persoanele respective i-au cerut sprijinul însă acesta a evitat să se implice în dispută.

Persoanele participaseră, începând cu ora 14.00, la o întâlnire cu lideri ai PNL şi PSD, câţiva dintre ei încercând, două ore mai târziu, să intre în balconul plenului, în timpul discursului premierului Emil Boc, care şi-a asumat răspunderea pentru legea salarizării în învăţământ şi legea dialogului social.

La intrarea în balconul destinat presei şi invitaţilor, persoanele respective au fost oprite de personalul de ordine al Camerei Deputaţilor, care le-au solicitat prezentarea ecusoanelor de acces. Profesorii respectivi nu deţineau ecusoane pentru accesul la balconul plenului, însă, în faţa refuzului personalului de ordine au încercat să forţeze intrarea.

Cadrele didactice au fost oprite, fără uz de forţă, până când şi-a făcut apariţia liderul grupului PSD din Cameră, Mircea Duşa. Acesta i-a preluat pe profesori şi a coborât cu ei la poarta de acces în Parlament, pentru a le întocmi ecusoane de invitat.

Câteva profesoare din grup au revenit, cu ecusoanele respective, la etajul unde se desfăşurau lucrările plenului, însă au fost refuzate când au dorit să intre la balcoane, întrucât Secretariatul General nu aprobase, pentru şedinţa de luni, niciun acces la loje, cu excepţia operatorilor tv din presă.

Profesoarele respective au explicat, apoi, jurnaliştilor, că au participat la acţiunea organizată de PSD şi PNL, cu două ore mai devreme, la o sală aflată două etaje mai jos şi că ar fi dorit, deşi nu aveau aprobat accesul al lojele plenului, să asiste la procedura prin care Guvernul şi-a angajat răspunderea pe o lege care îi priveşte.

Şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului pentru angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului de lege care limitează creşterile salariale pentru profesorii care au câştigat drepturi salariale în instanţă a început, luni, în absenţa reprezentanţilor opoziţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici