Independenţii către Iliescu: Nu sunteţi respectat sau iubit, sunteţi victima celor ce vă exploatează

Parlamentarii independenţi afirmă, într-un comunicat transmis, joi, agenţiei MEDIAFAX, că preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, "insistă să rătăcească pe un drum greşit", căutând puterea cu orice preţ.

39 afișări
Imaginea articolului Independenţii către Iliescu: Nu sunteţi respectat sau iubit, sunteţi victima celor ce vă exploatează

Independenţii către Iliescu: Nu sunteţi respectat sau iubit, sunteţi victima celor ce vă exploatează (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Parlamentarii independenţi afirmă, în comunicatul citat, că Iliescu, "după ce răpit zece ani din istoria României", în loc să lămurească episoadele "dureroase" ale Revoluţiei şi mineriadelor, "lansează, potrivit clasicelor practici bolşevice, acuzaţii mincinoase la adresa grupului independenţilor".

Iliescu afirmase, joi, la Conferinţa Naţională a Pensionarilor PSD, că parlamentarii demisionari din partid, care s-au afiliat grupului independenţilor, sunt "fripturişti" şi "fugari" care aleargă după posturi şi funcţii.

"Îl informăm pe domnul Ion Iliescu de faptul că nu vom accepta lecţii de moralitate din partea unui fost preşedinte care, prin refuzul sistematic de a căuta adevărul, poartă pe conştiinţă victimele din 1989 şi din 1990. Spre deosebire de Ion Iliescu, noi am rămas mereu în slubja adevărului, a interesului naţional şi a progresului României. Cu toţii greşim. Dar unii avem puterea de a recunoaşte propriile erori. Noi am greşit crezând că Ion Iliescu va accepta măcar acum, după 20 de ani, să spună adevărul despre Revoluţie. Am sperat ca, măcar în al doisprezecelea ceas, domnul preşedinte să înveţe din propriile erori şi să caute să îndrepte răul pe care l-a făcut", se arată în comunicatul parlamentarilor independenţi.

Aceştia afirmă că societatea românească nu are nevoie de "procurori ai moralităţii şcoliţi la Moscova", iar dacă Iliescu "nu este capabil să se ridice la înălţimea funcţiei pe care a ocupat-o, ar trebui să se retragă cu eleganţă şi decenţă din centrul vieţii publice şi politice".

"Din păcate, preşedintele de onoare al PSD insistă să rătăcească pe un drum greşit. Caută puterea cu orice preţ şi, de vreme ce nu o mai găseşte în funcţii publice, o exercită cu voluptate în interiorul PSD. Cu Ion Iliescu la pupitrul de comandă al PSD, stânga românească se îndepărtează tot mai mult de ceea ce înseamnă stânga europeană modernă", se arată în comunicatul semnat de parlamentarii indepdenţi.

Ei afirmă că "cei care acum i se gudură la picioare" i-au adus, de-a lungul vremii, "cuvinte jignitoare".

"Domnule preşedinte, sunteţi ţinut la fereastra PSD pentru voturile, tot mai puţine, pe care le aduceţi. Nu sunteţi nici respectat, nici iubit. Sunteţi doar o victimă. Victima propriei dorinţe de putere şi victima celor care, incapabili să adune voturi, vă exploatează electoral de 20 de ani. Iar drama este că nici măcar acum nu vă daţi seama", mai afirmă parlamentarii independenţi, în comunicatul citat.

Iliescu a spus că valul de demisii din PSD către grupul parlamentarilor independenţi reprezintă "o diversiune cu fugari care nu au picioarele ancorate în realităţile vieţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici